Interaktiv webbkurs om akademisk integritet

Nyhet: 2015-09-11

PIL-enheten och Universitetsbiblioteket har tagit fram en interaktiv webbkurs för lärare och studenter vid GU.

Kursen tar upp vad akademisk integritet och plagiering är och hur studenter kan undvika plagiering genom korrekt källhänvisning. Efter avslutad kurs kan kursdeltagaren använda material från andra källor transparent och källhänvisa korrekt.

Webbkursen finns på de öppna sidorna i GUL och är därmed tillgänglig för alla. Den som är student vid GU kan aktivt följa kursen på de stängda sidorna i GUL. Studenten kan då göra de tester som finns i aktiviteten och få ett intyg efter avslutad kurs. Kursen är inte poänggivande.

Till webbkursen

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15