Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konferens: Digitalt innehåll skapar flexibelt lärande

Nyhet: 2017-02-28

Västsvenska kontaktnätet för flexibelt lärande (VKF) håller konferens i Skövde den 25 april. Konferensen kretsar kring det digitala innehållets betydelse och didaktikens förändrade villkor i skapande av ett flexibelt lärande.

Konferensen hålls på Högskolan i Skövde kl 9.30–16.00.

Ur inbjudan:

"Välkommen till VKF:s konferens tisdagen den 25 april 2017

Med en ökad pedagogisk digital kompetens kan vissa lärare i högre utbildning använda och/eller skapa digitala läromedel. Sådana läromedel kan vara videofilmer om ett specifikt innehåll som tillgängliggjorts av andra lärare över internet eller i form av egenproducerat läromedel. Än mer sofistikerade interaktiva former, såsom datorspel för lärande, skapar en undervisning som benämns ’spelifiering’. Oavsett digitalt innehåll kan alla lärare i akademin utveckla en varierad och studentaktiv undervisning som komplement till andra undervisningsmetoder. Samtidigt ställs flera frågor om vad som krävs av lärare i högre utbildning och vad som gör skillnad för såväl studenters lärande som för deras egen lärargärning.

För att öka förståelsen för de didaktiska villkoren med digitalt innehåll av olika slag inbjuder VKF utvalda lärare att berätta om sin undervisning och den pedagogiska skicklighet som de tillägnat sig. Utgångspunkten för VKF-konferensen handlar om att diskutera och ha ett kollegialt utbyte om det digitala innehållets betydelse och didaktikens förändrade villkor i skapande av ett flexibelt lärande.

Konferensen vänder sig till undervisande kollegor vid samtliga VKF:s lärosäten med syfte att utveckla undervisningen samt inspirera konferensdeltagare till att utforma flexibla former i framtida kursupplägg inom högre utbildning."

Konferensen är kostnadsfri för deltagare från Göteborgs universitet och andra lärosäten som tillhör VKF. Högskolan i Skövde bjuder på enkel lunch och fika.

Läs mer och anmäl dig

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?