Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

PIL-enhetens höstkurser är öppna för ansökningar

Nyhet: 2017-04-25

Följande höstkurser hos PIL-enheten kan nu sökas: Högskolepedagogik 1, 2 och 3 samt Handledning i forskarutbildning. Det går också bra att göra en intresseanmälan till kursen Breddad lärarkompetens: Handledning av uppsatser och examensarbeten, som öppnas för anmälningar senare i vår.

Antagningsprincipen "först till kvarn” (d.v.s. tidpunkten för inkommen fullständig ansökan) gäller.

Högskolepedagogik 1: Baskurs, 5 hp (HPE101)

Baskursen syftar särskilt till att ge grundläggande kunskaper om lärandeteorier, undervisningsmetoder och studenters lärande i högre utbildning. Det kollegiala samtalet och erfarenhetsutbytet har en central roll. Med utgångspunkt från läraruppdraget behandlas även aspekter som likabehandling och etik samt lagar, förordningar och lokala styrdokument.

Läs mer och ansök

Högskolepedagogik 2: Områdesspecifik pedagogik, 5 hp (HPE102)

Kursens övergripande syfte är att studenterna ska utveckla sina kompetenser att på grundval av vetenskap och beprövad erfarenhet analysera, planera, diskutera och utveckla högskolans utbildning. Höstens kurser ges i samarbete med sex olika fakulteter, men alla kurser är öppna att söka för alla som är anställda vid Göteborgs universitet, är antagna till forskarutbildning vid GU eller ämnar söka docentur vid universitetet.

Läs mer och ansök

Högskolepedagogik 3: Självständigt arbete, 5 hp (HPE103)

Kursens övergripande syfte är att studenterna ska stärka sin kunskap och förmåga att på grundval av vetenskap och beprövad erfarenhet analysera, diskutera och utveckla universitetets utbildning och kurser samt visa detta i ett självständigt arbete som behandlar ett högskolepedagogiskt utvecklingsarbete. OBS! För tillträde till kursen krävs godkänt betyg på kurserna HPE101 och HPE102.

Läs mer och ansök

Handledning i forskarutbildning, 5 hp (HPE201)

Kursen är riktad till handledare som redan är, eller förbereder sig för att vara, engagerade i forskarutbildning vid Göteborgs universitet.

Läs mer och ansök

Breddad lärarkompetens: Handledning av uppsatser och examensarbeten, 5 hp (HPE304)

Kursen riktar sig till högskolans lärare som handleder uppsatser och examensarbeten på grundläggande och avancerad nivå. På kursen belyses handledarrollen och handledningsprocessen vid handledningen av uppsatser och examensarbeten i grundutbildningen.

Kursdatum för hösten är ännu inte fastlagda. Kursen öppnar för anmälningar senare i vår. Gör gärna en intresseanmälan, så kontaktar vi dig när datumen är klara och kursen är öppen för anmälningar.

Läs mer och gör intresseanmälan

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?