Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogisk konferens i Göteborg (HKG 2017)

Tema: Vägar till pedagogisk utveckling

2017 års högskolepedagogiska konferens hålls den 26 oktober på Pedagogen. Arrangör är PIL-enheten.

Konferensen ägnas åt frågor om pedagogisk utveckling med studenternas lärande i centrum, och vänder sig till alla vid Göteborgs universitet med intresse för undervisning och högskolepedagogisk forskning och utveckling.

Vi inleder dagen med keynotes i plenum. Efter denna gemensamma inledning öppnar vi upp för olika typer av högskolepedagogiska bidrag – se Call for Abstracts nedan!

Tid: 09:00–16:30. Från kl 17 arrangeras mingel med buffé.

Välkommen med din anmälan till konferensen!

Sista anmälningsdag är den 21 oktober.

Call for Abstracts

Du är varmt välkommen att medverka vid HKG 2017.

Konferensens tema är Vägar till pedagogisk utveckling. Var med och bidra till diskussionen! Alla som är involverade i undervisning är välkomna att dela sina kunskaper, erfarenheter och tankar. Vill du hålla en föredragning? Leda ett rundabordssamtal? Hålla i en workshop?

Sista dag för inlämning av konferensbidrag är den 17 augusti (nytt datum). Besked om antagna abstracts/konferensbidrag lämnas senast den 13 september.

Keynotes

Nu är det klart att Dr Michael Christie kommer att medverka som keynote-talare under förmiddagen. Hans föreläsning har titeln Activating learning at the University. Programpunkten kommer att hållas på distans från Australien, via utrustning för videokonferens.

Michael Christie har tidigare arbetat vid Stockholms universitet, där han var Sveriges första professor i högskolepedagogik, och vid Chalmers. Numera undervisar han vid School of Education, University of the Sunshine Coast i Queensland, Australien.

Information om övriga keynotes kommer längre fram.

Kontaktpersoner

Konferensbidrag: Anne Algers
Teknik: Svante Eriksson
Catering: Susanne Skyllberg
Övriga ärenden: Olof Siverbo

Dokumentation från tidigare HKG-konferenser

LibGuide i högskolepedagogik

PIL-enheten har i samarbete med Universitetsbiblioteket samlat litteratur, e-resurser mm inom det högskolepedagogiska området.
Till LibGuiden

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?