Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elisabeth Saalman

Kontaktuppgifter

I första hand via e-post: elisabeth.saalman@gu.se
I andra hand telefon: 073-079 4256

Arbetar med

Elisabeth Saalman är kursledare för kursen Högskolepedagogik 3, svensk campusvariant. Hon är även ledare för seminarieserien Pedagogisk portfölj.

Bakgrund

Elisabeth är teknologie doktor i kemi, har magisterexamen i folkhälsovetenskap och har inom pedagogikområdet bland annat breddmagisterutbildning inom IT-stödd distansutbildning. Elisabeth har ett speciellt intresse och kompetens gällande frågor kring flexibelt och nätbaserat lärande.

Från sina tidigare anställningar har hon erfarenheter av kommunal, statlig och privat verksamhet. Högskolesektorn har hon arbetat inom sedan 1987 vid i tur och ordning Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap, Chalmers, Myndigheten för nätverk och samarbete inom högre utbildning (NSHU) och Göteborgs universitet. Hon har arbetat med utvecklingsarbete och kvalitetsarbete vid respektive högskola/myndighet, parallellt med arbete som lärare/forskare.

Elisabeth arbetar vid sidan av sitt arbete på PIL även vid Institutionen för tillämpad IT med handledning, pedagogisk stöd till lärare, projektledning och uppdrag inom Chalmers pedagogiska enhet – Ingenjörsutbildningsvetenskap/Engineering Education Research (EER). Enheten bedriver högskolepedagogisk utbildning och arbetar brett med kompetensutveckling och stöd till Chalmers lärarpersonal samt följer och deltar i utveckling och forskning inom det högskolepedagogiska området. Elisabeths intresseområde är Academic development och Scholarship of Teaching and Learning (Akademiskt lärarskap).

 

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2016-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?