Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Silwa Claesson

Kontaktuppgifter

E-post: silwa.claesson@ped.gu.se
Tel: 031-786 2367

Arbetar med

Silwa Claesson är kursansvarig för Supervision in Postgraduate Programmes (HPE201).

Bakgrund

Silwa Claesson har varit lärare innan hon kom till Göteborgs universitet 1988. Hennes forskningsintresse har främst riktats mot lärare och då specifikt mot hur teoretiska antaganden och inriktningar kan ha betydelse för undervisning. 1999 skrev hon en doktorsavhandling, "Hur tänker du då". Den bearbetades i en populärvetenskaplig version (2002; 2007) för Studentlitteratur och heter då "Spår av teorier i praktiken. Några skolexempel." I en uppföljande bok, "Lärares hållning" (2009), beskriver hon såväl klassiska undervisningsidéer som hur lärare kan förhålla sig till undervisning i dag.

Sedan 2014 är hon professor i pedagogik och har bland annat som uppgift att vara ordförande för kollegiet för Allmän didaktik vid IDPP. Detta kollegium har såväl en seminarieserie för doktorander som öppna sammankomster och seminarier.

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2016-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?