Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En modern, flexibel och tillgänglig lärplattform

Göteborgs universitet har tillsammans med flera universitet och högskolor i Sverige och Skandinavien deltagit i en upphandling av en modern, flexibel, stabil och tillgänglig lärplattform. Upphandlingen har skett utifrån ett samnordiskt initiativ genom organisationerna NORDUnet och SUNET (Swedish University computer Network).

Planen är att lärosätena tecknar avtal direkt med SUNET om en lärplattformstjänst från leverantören Instructure med lärplattformen Canvas som erhöll statusen ”preferred bidder” i upphandlingen.

SUNET har ännu inte kunnat teckna avtal med Instructure på grund av en överprövning i förvaltningrätt. Besked i frågan väntas efter sommaren.

Planen för utrullning är giltig under förutsättning att erforderligt avtal med avtalsparten SUNET finns på plats senast 30 september 2017. Om möjlighet att teckna avtal ej finns senast vid detta datum flyttas utrullningsplanen initialt fram ett halvår.

Canvas är en modern plattform som ska underlätta ditt arbete med undervisning och lärande.

Projekt Införande av Canvas (INCA) har som uppgift att planera och genomföra införandet av Canvas vid Göteborgs universitet. Pilotkurser kommer att genomföras i Canvas under höstterminen 2017. Utrullningen kommer sedan att ske i 2 vågor.

Våg 1
Institutioner från 3 – 4 fakulteter genomför kurser skarpt i Canvas från vårterminen 2018. Planering, utbildning och flytt av kursmaterial inför våg 1 sker under höstterminen 2017.

Våg 2
Institutioner från övriga fakulteter genomför kurser skarpt i Canvas från höstterminen 2018. Planering, utbildning och flytt av kursmaterial inför våg 2 sker under vårterminen 2018.

 


Bilden är en bearbetning. Upphovsmän är Adam Casserly (Universitetets huvudbyggnad) och Alexandru Panoiu (Aircraft and banner, CC BY 2.0)

Blogg: Lärplattformen Canvas vid Göteborgs universitet

I startgroparna för ny lärplattform // Poised for new learning management system

[2017-04-27] English will follow Tomas Grysell, chef för enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL), har undertecknat en avsiktsförklaring om att avropa SUNET:s lärplattformstjänst Canvas, utv...

Film: Canvas vid Göteborgs universitet

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2017-07-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?