Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Införande av Canvas (INCA)

Projektet för införandet av ny lärplattform vid Göteborgs universitet pausas. Aktiviteter och planer för utrullning som hittills planerats och kommunicerats ställs in.

Under 2016/2017 genomfördes en samnordisk upphandling av en ny lärplattform. Upphandlingen avslutades i mars 2017 och SUNET ska teckna avtal med leverantören Instructure för deras produkt Canvas. Hittills har 15 svenska lärosäten indikerat att de vill avropa Canvas från SUNET:s avtal, däribland Göteborgs universitet. Enligt implementationsplanen skulle Canvas rullas ut stegvis på universitetet under loppet av tre terminer med start vårterminen 2018.

SUNET har ännu inte kunnat teckna avtal med Instructure på grund av en överprövning i förvaltningsrätten. Besked i frågan har dragit ut på tiden på grund av ovanligt lång handläggningstid i förvaltningsrätten. Detta medför att planen för utrullning inte kommer att kunna genomföras med den kvalitet och proaktivitet som projektet önskar och som krävs för ett framgångsrikt byte av lärplattform.

Projektet kommer därför att pausas och de aktiviteter och planer för utrullning som hittills planerats och kommunicerats ställs in. Mer information har gått ut till de fakulteter och institutioner som projektet har inlett dialog med.

 


Bilden är en bearbetning. Upphovsmän är Adam Casserly (Universitetets huvudbyggnad) och Alexandru Panoiu (Aircraft and banner, CC BY 2.0)

Kontakta projekt INCA

E-post: projektinca@gu.se
 

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2017-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?