Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digitala verktyg i undervisningen

PIL-enheten informerar om digitala verktyg i undervisningen och ger stöd av olika slag.

Blended learning

Är du intresserad av att utveckla kurser där blended learning ingår? Då kan PIL-enheten erbjuda en rad aktiviteter och resurser som kan vara till nytta för dig.

Läs mer om blended learning

Clickers

PIL-enheten har 100 clickers (avancerade mentometerknappar) till utlåning.

Läs mer om PIL-enhetens clickers

Digitala pedagogiska resurser

Ett stöd för dig som vill hitta smarta kombinationer av teknik och pedagogik, dvs. välja rätt teknik för att stödja studenternas lärande eller utveckla nya och alternativa undervisningsformer.

Läs mer om digitala pedagogiska resurser

Digital salstentamen

Göteborgs universitet har ett system för digital salstentamen (DISA). Systemet ger stöd vid planering och genomförande av salstentamen med tillhörande bedömningsarbete samt vid återkoppling till studenter utifrån de bedömningskriterier som använts vid betygsättning.

Läs mer om digital salstentamen

GUL (Göteborgs universitets lärplattform)

Lärplattformen GUL fungerar som en virtuell föreläsningssal där lärare och studenter kan arbeta och kommunicera. I GUL finns informativa webbsidor om hur du använder olika funktioner i lärplattformen. Du kan också anmäla dig till de utbildningar som GUL-supporten anordnar.

Läs mer om GUL

Inspelningsrum

Vid flera av universitetets fakulteter finns ett antal enklare filmstudior i så kallade inspelningsrum. Dessa rum är planerade och utrustade så att lärare på egen hand kan spela in föreläsningar, och även göra andra typer av enklare produktioner så som inspelning av intervjuer och paneldebatter.

Läs mer om inspelningsrummen

Instruktioner och manualer

Instruktioner och manualer från PIL-enhetens workshoppar.

Till Instruktioner och manualer

Mobil ljud- och videoutrustning

Utrustningen är tänkt att användas för att förenkla handhavandet av mikrofoner samt kamera i salar och klassrum som saknar fast utrustning för inspelning/streaming/dubbelriktad kommunikation mm i program som Skype, GU Play och Adobe Connect.

Läs mer om mobil ljud- och videoutrustning

Spela in film

I PIL-enhetens studio får GU-personal möjlighet att lära sig producera eget undervisningsmaterial. PIL erbjuder även workshoppar om olika sätt att göra film av föreläsningar.

Läs mer om att spela in film

Stöd vid kursutveckling

Du kan kostnadsfritt få hjälp med de frågor som uppstår vid utveckling av en ny kurs (eller nya moment i en kurs) där du använder IT.

Läs mer om stöd vid kursutveckling

Videosalar (salar utrustade för videomöten)

Under 2016 har åtta GU-salar utrustats med teknik som möjliggör deltagande av studenter och föreläsare på distans. Inspelning och webbsändning (streaming) är andra funktioner liksom, förstås, lokal visning i salen.

Läs mer om videosalarna

Snabbval

GUL-utbildningar för lärare

GUL-supporten ger flera utbildningar i att använda Göteborgs universitets lärplattform (GUL).

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-05-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?