Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digital salstentamen (DISA)

Är du student och söker information om att skriva digital salstentamen? Då finns informationen du söker i Studentportalen

Göteborgs universitet har ett system för digital salstentamen (DISA). Systemet ger stöd vid planering och genomförande av salstentamen med tillhörande bedömningsarbete samt vid återkoppling till studenter utifrån de bedömningskriterier som använts vid betygsättning.

Förutom studenterna som ska tentera stödjer systemet flera roller i verksamheten, bland annat kursadministratörer, kursansvariga lärare, tentamensvakter, rättande/medbedömande lärare samt examinatorer som sätter betyg.

Systemet implementeras under 2016 med stöd av INU-projektet. Därefter är det planerat att Gemensamma förvaltningen tar över ansvaret för drift och förvaltning.

Det är INU-projektet och dess delprojekt DEX och DEX2Go som tagit fram kravspecifikation och medverkat vid upphandling av systemet för digital salstentamen (DISA).

Tidsplan

Under våren 2016 utrustas en lokal för digital salstentamen på Viktoriagatan 30, med plats för 110 personer. Projektgruppen planerar därefter att genomföra en handfull digitala tentamina i denna lokal under maj/juni 2016.

Under hösten är planen att genomföra så många digitala salstentamina som universitetets lärare önskar och som organisationen klarar av.

Ansvariga administratörer och involverade lärare kommer att erbjudas en heldagskurs för att lära sig systemet.

Om systemet

Det system som implementeras under 2016 heter Inspera.

Inspera arrangerar öppna, kostnadsfria webbinarier på norska två gånger i veckan.

Norska universitet som använder Inspera

Inspera används för digitala examinationer vid universiteten i Bergen och Oslo.

Information till studenter

 

Snabbval

Kontakt för Digital salstentamen

Systemgruppens e-postadress: disa@gu.se

Följ gärna vår blogg: disa.blogg.gu.se

 

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-05-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?