Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mobil ljud- och videoutrustning för inspelning, streaming och distansundervisning

Vår mobila enhet, i storlek som en kabinväska, är tänkt för dig som vill spela in eller ha med studenter på distans i en lärosal som saknar fast utrustning. Utrustningen förenklar handhavandet av mikrofoner samt kamera i salar och klassrum som saknar fast utrustning för inspelning/streaming/dubbelriktad kommunikation mm i program som Skype, GU Play och Adobe Connect.

Med den mobila utrustningen plus en dator kan du:

  • Spela in och dokumentera t.ex. en föreläsning eller ett seminarium via tjänsten GU Play (instruktioner)
  • Genomföra ett digitalt möte med en grupp studenter eller kollegor med tjänster som Adobe Connect, Skype eller Jabber Video


Här tre olika scenarier för utrustningen:

• Föreläsning/seminarium inför grupp på ca 20–50 studenter varav 20 på distans i sal om ca 60–80m2. Adobe Connect eller liknande som programvara.

Vi tänker oss här att du är en lärare som ska hålla en föreläsning eller i ett seminarium med en mindre grupp studenter, ca 20–30 pers. Samtidigt följer ca 20 studenter föreläsningen eller seminariet på distans via Adobe Connect (connect.sunet.se) eller liknande programvara.

• Inspelning/dokumentation av laboration, ca 10 personer

Vi tänker oss här att du är en lärare som behöver dokumentera en laboration med en mindre grupp studenter, ca 10 personer. Som programvara används GU Play (play.gu.se).

• Presentation i mindre hörsal, ca 100m2. Upp till ca 60 pers.

I väskan finns en headset-mikrofon, en handhållen mikrofon och två bordsmikrofoner som placeras ut i rummet samt en webbkamera på stativ. Utrustningen ansluts till medhavd eller befintlig stationär dator och används tillsammans med programvaror som GU Play (instruktioner), Adobe Connect, Skype och Jabber Video.

För hjälp med hantering av programvara etc. rekommenderas att titta på de resurser som erbjuds från PIL-enheten via vår lärplattform: Digitala pedagogiska resurser

Utrustningen är lättanvänd och kan hanteras utan experthjälp men det är alltid en fördel att ha tränat lite innan.

Instruktioner mm

Bokning

Utrustningen bokas genom Erik Jonasson, erik.jonasson@konst.gu.se
Tel: 031-786 4167.

Här kan du se när utrustningen redan är upptagen:

Bokning mobilrigg nr 1

Snabbval

Kontaktperson för mobil ljud- och videoutrustning

Erik Jonasson
Tel: 031-786 4167
Skicka e-post till Erik

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2017-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?