Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

VÄLKOMMEN TILL PIL-ENHETEN

Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) arbetar för att stimulera till engagerande pedagogik vid Göteborgs universitet.

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande - Nyheter

 • Sök medel för utveckling av distansutbildning

  [2019-08-14] På uppdrag av regeringen har Universitets- och högskolerådet utlyst medel för projekt som utvecklar distansutbildning. Totalt finns 10 miljoner kronor att söka. Sista ansökningsdag: 1 oktober 2019.

 • Studenter examinerades genom podd om språkfrågor

  [2019-07-04] När studenterna i Svenska med språkvetenskaplig inriktning skulle redovisa sina diskussioner kring språkriktighet valde läraren Maia Andréasson att examinera dem via podd. - Det var lite nervöst men också roligt. Det blev mer intressanta diskussioner än vid en presentation, säger studenten Johanna Albinsson som läser Språkkonsultprogrammet på Göteborgs universitet.

 • GU-Journalen om Canvas och om ALC-nätverket

  [2019-06-20] I nr 3/2019 intervjuar GU-Journalen systemadministratören Adam Casserly om införandet av Canvas vid universitetet. I samma nummer finns ett reportage om nätverket för aktivt lärande och Active Learning Classrooms.

 • Sök utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg

  [2019-05-28] Lärare vid Göteborgs universitet har nu möjlighet att söka utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg. Fram till 2021 kan lärare söka medel för att genomföra pedagogiska idéer och ta fram resurser som kan användas av andra lärare.

Fler nyheter

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2010-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?