Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rapport från GU Online 27 okt 2010

Hösten 2010 hölls GU Online på Handels. Temat var "Examination och bedömning". Arrangörer var PIL-enheten och Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Sonja Miladinovic och Morgan Nilsson från  institutionen för språk och litteraturer berättade om hur de jobbar med examination på sina distansutbildningar.

 

  

 

Britt Omstedt (en av GU:s pedagogiska pristagare 2010, bibliotekarie vid Ekonomiska biblioteket, medverkar i en 15-poängskurs i informationssökning) var nöjd med workshoppen om examination och bedömning i GUL.
- Jag har fått tips om hur man kan hålla seminarier via diskussionsforumet.
Jag har också fått en bekräftelse på att det är viktigt med feed forward. Det är inte bara feedback som är viktigt. Vi ger respons innan studenterna skriver rapport, i stället för efteråt. Det var skönt att få en bekräftelse! 

 

Lars-Erik Nilsson från Högskolan i Kristianstad sade så här efter workshoppen om examination och bedömning i GUL:
- De som sysslar med nätbaserad utbildning lär sig den praktiska vägen, men de tittar inte på forskningen. Ett sådant här arrangemang ger ju upphov till att sådana frågor diskuteras, och det är bra. Det är en nödvändig diskussion.

 

Mattias von Feilitzen från institutionen för tillämpad IT demonstrerade de nya digitala resurserna på PIL-enheten webbplats.

 

 

 

 

Intresserad publik under Högskoleverkets seminarium om rättssäker examination.
 

Johan Johansson från Forsknings- och innovationsservice var nöjd med Högskoleverkets seminarium.
- Jättebra. Jag hade redan satt mig in i frågorna, men det är kul att lyssna och stämma av. Det är också roligt att träffa Per (Westman). Jag tycket att Högskoleverket gör ett jättebra jobb utifrån sina förutsättningar.

 

IT-ledning informerade om datorarbetsplatsen och programvaror.

Snabbval

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2020-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?