Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Strategiskt ansvar och ledarskap inom forskarutbildningen

Minikursen vänder sig till personer med ett strategiskt ansvar för utbildning på forskarnivå inom institutionerna – studierektorer för forskarutbildningen, forskarutbildningsansvariga professorer, ordförande i handledarkollegium och prefekter.

Syftet med minikursen är att synliggöra ansvar och lyfta fram de möjligheter och eventuella fallgropar som finns vad gäller hela processen inom och för forskarutbildningen.

Minikursen består av ett lunch-till-lunch-internat. Om behov finns kommer internatet att följas upp med fler träffar.

Kursansvarig: Tomas Grysell
Skicka e-post till Tomas | Läs mer om Tomas

Nästa minikurs

Det är oklart när minikursen ges nästa gång. Gör gärna en intresseanmälan, så kontaktar vi dig när datum för nästa minikurs är klara.

Mer om minikursen

Utbildningen på forskarnivå har vuxit de senaste årtiondena, vilket ökat vikten av en strategisk ledning för forskarutbildningen. Inte minst om ett av syftena med en forskarutbildning är att stärka forskningens kvalitet och långsiktiga konkurrenskraft vid universitetet. Ansvar och ledning för forskarutbildning handlar om allt från rekryteringsstrategier för forskarutbildningen till disputation och planering för en fortsatt karriär för de nyblivna doktorerna.

I minikursen medverkar bland annat lärare med kunskap om och erfarenhet från ledning av forskarutbildningen, handledning av doktorander samt organisationsutveckling och grupprocesser. Introducerade föreläsningar varvas med kollegiala diskussioner och praktiska övningar.

Intyg på ditt deltagande

Denna aktivitet ingår i GU:s utbud av kompetensutveckling för lärare. Den ger inte högskolepoäng, men du kan själv skriva ut ett intyg på ditt deltagande. Intyget kan du sedan infoga i din pedagogiska meritportfölj.

Du finner dina intygsgivande aktiviteter i din bokningshistorik (kräver inloggning i Portalen):

En utskrift av din bokningshistorik räknas som intyg. OBS! Historiken visar bara aktiviteter som du bokat med x-konto.

Snabbval

Anmäl dig till våra minikurser här!

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?