Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Responsiv undervisning i högre utbildning

Ett seminarium med Jonas Linderoth.

Responsiv undervisning är när lärare anpassar sin undervisning utifrån vad de vet om sina studenters kunskaper. Responsiv undervisning har ett starkt stöd i forskningen och utgör en effektiv undervisningsstrategi. En förutsättning för responsiv undervisning är att läraren i sin kursdesign bygger in moment med formativ bedömning, en praxis som vanligen är resurskrävande och svår att implementera i högre utbildning. Under det här seminariet ges en rad konkreta exempel på hur responsiv undervisning kan genomföras i högre utbildning. Fokus är på konkreta upplägg som kan göras inom begränsade tidsramar och med de digitala verktyg som GU tillhandahåller.

Datum och anmälan

Seminariet återkommer våren 2023.

Om Jonas Linderoth

Jonas Linderoth är dels professor i pedagogik, dels professor i MEB (Medier, estetik och berättande). Han arbetar för närvarande deltid på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid GU och deltid på institutionen för krigsvetenskap vid Försvarshögskolan.

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?