Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Responsiv undervisning i högre utbildning

Ett seminarium med Jonas Linderoth.

Responsiv undervisning är när lärare anpassar sin undervisning utifrån vad de vet om sina studenters kunskaper. Responsiv undervisning har ett starkt stöd i forskningen och utgör en effektiv undervisningsstrategi. En förutsättning för responsiv undervisning är att läraren i sin kursdesign bygger in moment med formativ bedömning, en praxis som vanligen är resurskrävande och svår att implementera i högre utbildning. Under det här seminariet ges en rad konkreta exempel på hur responsiv undervisning kan genomföras i högre utbildning. Fokus är på konkreta upplägg som kan göras inom begränsade tidsramar och med de digitala verktyg som GU tillhandahåller.

Datum och anmälan

Datum och tid: Onsdag 7 september kl 13.00–15.00
Plats: Pedagogen Hus A, sal A2 314 (Västra Hamngatan 25, vid Grönsakstorget)

Om Jonas Linderoth

Jonas Linderoth är dels professor i pedagogik, dels professor i MEB (Medier, estetik och berättande). Han arbetar för närvarande deltid på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid GU och deltid på institutionen för krigsvetenskap vid Försvarshögskolan.

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?