Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Introduktion till responsverktyg, clickers

Denna workshop ger en introduktion till hur man kan använda clickers (avancerade mentometrar) och webbaserade program för respons i undervisningen.

Att använda responsverktyg i undervisningen kan vara ett sätt att synliggöra studentgruppens förståelse av de begrepp som föreläsaren tar upp under föreläsningar. Med stöd av responsverktyg i en föreläsning kan föreläsare låta mindre grupper i salen arbeta med centrala frågeställningar och sedan fånga upp resultatet i en gemensam diskussion. Att använda clickers som en möjlighet för studenterna att ge "anonym" respons på föreläsarens frågor kan också synliggöra funderingar bland studenter som annars inte gärna deltar i en allmän diskussion. Att använda responsverktyg i föreläsningen leder ofta till ett ökat engagemang bland studenterna i föreläsningssalen. Responsverktyg kan även användas som ett komplement till kursvärderingar m.m.

I workshoppen demonstreras PIL-enhetens clickers och du får möjlighet att själv pröva på hur de fungerar. Några/något av de webbaserade responsverktygen presenteras också under workshoppen. Under workshoppen diskuteras även relevant forskning inom området. I diskussionen välkomnar vi deltagarnas eventuella egna erfarenheter av att använda responsverktyg i sin undervisning.

Titta gärna på följande exempel från Eric Mazur vid Harvard University innan du kommer till workshoppen:

Eric Mazur shows interactive teaching (på YouTube)
PIL-enhetens clickers finns även till utlåning för GU-lärare. Läs mer om att låna clickers

Mer information om webbaserade responsverktyg (se under rubriken "Studentrespons med clickers/mentimeter"): Föreläsning - tips på användbara resurser (i GUL)

Alla deltagare på workshoppen bör ha med sig en laptop och gärna även en smartphone.

Plats: Pedagogen, Hus A, sal A2 314 (Västra Hamngatan 25 vid Grönsakstorget)

Workshopledare:
Linda Flores | Skicka e-post till Linda | Läs mer om Linda
Svante Eriksson | Skicka e-post till Svante | Läs mer om Svante

Datum och anmälan

Workshoppen har för närvarande inga fasta datum utan ges bara på begäran. För att boka in en workshop, kontakta Svante Eriksson:

Intyg på ditt deltagande

Denna aktivitet ingår i GU:s utbud av kompetensutveckling för lärare. Den ger inte högskolepoäng, men du kan själv skriva ut ett intyg på ditt deltagande. Intyget kan du sedan infoga i din pedagogiska meritportfölj.

Du finner dina intygsgivande aktiviteter i din bokningshistorik (kräver inloggning i Portalen):

En utskrift av din bokningshistorik räknas som intyg. OBS! Historiken visar bara aktiviteter som du bokat med x-konto.

Snabbval

Anmäl dig till våra workshoppar här!

Material från workshoppen

Lathund för PIL-enhetens clickers

(öppnas i nytt fönster)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2018-12-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?