Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogiska metoder för hållbar utveckling

I såväl högskolelagen som i policydokument vid Göteborgs universitet betonas vikten av att arbeta med hållbar utveckling i utbildningarna. Detta är också något studenterna önskar i allt högre utsträckning. Workshoppen fokuserar därför på att gemensamt utforska pedagogiska metoder för att dels utveckla hållbarhetsaspekter i befintligt kursinnehåll, dels att utveckla de kompetenser studenter behöver ha för att bygga handlingskapacitet i fråga om hållbar utveckling.

Efter workshoppen kan du som lärare implementera praktiska pedagogiska metoder för hållbar utveckling i din kurs inom ramen för den befintliga kursplanen. Workshoppen är också en utmärkt förberedelse inför hållbarhetsmärkning av kurser och program.

Workshopledare: Håkan Fleischer
Skicka e-post till Håkan | Läs mer om Håkan

Plats: Pedagogen Hus A, sal A1 119 (Västra Hamngatan 25, vid Grönsakstorget)

Datum och anmälan

Datum och tid: Tisdag 4 april kl 13.00–15.00

Intyg på ditt deltagande

Denna aktivitet ingår i GU:s utbud av kompetensutveckling för lärare. Den ger inte högskolepoäng, men du kan själv skriva ut ett intyg på ditt deltagande. Intyget kan du sedan infoga i din pedagogiska meritportfölj.

Du finner dina intygsgivande aktiviteter i din bokningshistorik (kräver inloggning i Portalen):

En utskrift av din bokningshistorik räknas som intyg. OBS! Historiken visar bara aktiviteter som du bokat med x-konto.

Snabbval

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2022-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?