Karta - Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

• Studenter examinerades genom podd om språkfrågor

[2019-07-04] När studenterna i Svenska med språkvetenskaplig inriktning skulle redovisa sina diskussioner kring språkriktighet valde läraren Maia Andréasson att examinera dem via podd. - Det var lite nervöst men också roligt. Det blev mer intressanta diskussioner än vid en presentation, säger studenten Johanna Albinsson som läser Språkkonsultprogrammet på Göteborgs universitet.

• GU-Journalen om Canvas och om ALC-nätverket

[2019-06-20] I nr 3/2019 intervjuar GU-Journalen systemadministratören Adam Casserly om införandet av Canvas vid universitetet. I samma nummer finns ett reportage om nätverket för aktivt lärande och Active Learning Classrooms.

• Sök utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg

[2019-05-28] Lärare vid Göteborgs universitet har nu möjlighet att söka utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg. Fram till 2021 kan lärare söka medel för att genomföra pedagogiska idéer och ta fram resurser som kan användas av andra lärare.

• Lästips: Variables Associated With Achievement in Higher Education: A Systematic Review of Meta-Analyses

[2019-04-15] En litteraturöversikt över 38 metaanalyser av variabler som påverkar studenters prestationer inom högre utbildning.

• Infrastruktur för e-lärande finns nu på plats

[2019-03-05] Göteborgs universitet har genomfört en stor satsning för att höja kvaliteten på det digitala stöd som universitetets lärare erbjuds att använda i sin undervisning. Strax före jul avslutades projektet INU, som har tagit fram en rad nya digitala undervisningsnära tjänster.