Enabling students to engage with and understand academic integrity principles

Tid: 2023-02-08 kl 15:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Med Encarna Trinidad, Open University (England). Hålls i Zoom.

Mentimeter (webbinarium)

Tid: 2023-02-09 kl 11:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Personal från Mentimeter håller en genomgång där du får lära dig det digitala responsverktygets grundläggande funktioner. Målet är att du sedan ska känna dig bekväm med att skapa dina egna interaktiva presentationer. Det finns möjlighet att ställa frågor under passet.

Konstbaserad undervisning 1

Tid: 2023-02-23 kl 14:00,
Plats: Pedagogen Hus B, sal B2 236 (Läroverksgatan 15)

Evenemangstyp: Seminarium

Det första av två fristående seminarier om konstbaserad undervisning inom högre utbildning. I detta seminarium ligger fokus på läraren och lärargärningen i relation till konstbaserade undervisningsmetoder.

Föreläsare: Fredric Gunve

Vinn med det visuella - att medvetet fånga studenterna genom bild, text och signaler

Tid: 2023-03-07 kl 10:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Genom synen får vi den största mängden information om vår omvärld. Detta ger stora möjligheter när man ska undervisa. Men hur väljer man bland bilder? Hur kombinerar man bild och text på ett bra sätt? Hur kan man använda färg och form för att göra presentationen mer pedagogisk? Hur skapar man en god helhet i en PowerPoint? Vad blir skillnaden att visa något på campus eller i Zoom?

Föreläsare: Christel Copp

Kursstruktur i Canvas (webbinarium)

Tid: 2023-03-07 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Hur kan man presentera och lägga upp sin kurs i Canvas så att den blir tillgänglig och det blir lätt för studenterna att hitta material och förstå kursens upplägg? Det kommer vi att titta närmare på vid detta tillfälle.

Föreläsare: Adam Casserly

Variation som pedagogisk modell

Tid: 2023-03-15 kl 10:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Digitaliseringen har djupt påverkat dagens generation studenters liv. Det här seminariet utgår från flera års praktik och experimenterande och diskuterar olika möjliga vägar att anpassa undervisningen till denna generation studenter. Allt från filmanvändning och olika sätt att nyttja Mentimeter till större pedagogiska grepp som flipped classroom tas upp.

Föreläsare: Johan Åkesson

Upphovsrätt, kopieringsavtal och creative commons (webbinarium)

Tid: 2023-03-21 kl 10:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Med internets utveckling och ökade möjligheter att dela med sig av material aktualiseras nya frågor kring om och på vilket sätt du som lärare får använda andras material i din undervisning.

Föreläsare: Mattias von Feilitzen

Evidensbaserad undervisning i högre utbildning

Tid: 2023-03-28 kl 10:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Under det här seminariet ges en rad konkreta exempel på hur evidensbaserad undervisning kan genomföras i högre utbildning. Under seminariet visas principerna fördelad inlärning, återkallning, elaborering och responsiv undervisning. Fokus är på konkreta upplägg som kan göras inom begränsade tidsramar och med de digitala verktyg som GU tillhandahåller.

Föreläsare: Jonas Linderoth, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

Canvas-funktionen Resultat till Ladok (webbinarium)

Tid: 2023-04-03 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Genomgång av Canvas-funktionen Resultat till Ladok med utgångspunkter för hur du kan arbeta i Canvas och Ladok för att få ut mest av funktionen.

Föreläsare: Emma Breding Strömberg

Pedagogiska metoder för hållbar utveckling

Tid: 2023-04-04 kl 13:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - Hus A, sal A1 119

Evenemangstyp: Workshop

Workshoppen fokuserar på att gemensamt utforska pedagogiska metoder för att dels utveckla hållbarhetsaspekter i befintligt kursinnehåll, dels att utveckla de kompetenser studenter behöver ha för att bygga handlingskapacitet i fråga om hållbar utveckling.

Föreläsare: Håkan Fleischer

Konstbaserad undervisning 2

Tid: 2023-04-20 kl 14:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Det andra av två fristående seminarier om konstbaserad undervisning inom högre utbildning. I detta seminarium ligger fokus på ett konstnärligt materialbaserat perspektiv på undervisningsformer där rum, plats och artefakter tas upp.

Föreläsare: Fredric Gunve

Digital examination på distans (webbinarium)

Tid: 2023-04-27 kl 09:30,

Evenemangstyp: Seminarium

Mattias von Feilitzen berättar om sina erfarenheter av att examinera i distanskurser och ger exempel på olika examinationsformer han använt, t ex videopresentationer och wikis. Maia Andréasson talar om hur vi via Canvas och Zoom kan examinera sådant som vanligen lämpar sig bäst för salstentamen.

Föreläsare: Mattias von Feilitzen och Maia Andréasson

Hitta, använda och dela undervisningsmaterial - en workshop om öppna lärresurser (OER)

Tid: 2023-05-09 kl 10:00,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - Hus A, sal A2 330

Evenemangstyp: Workshop

Öppna lärresurser är undervisningsmaterial med en licens som gör materialet fritt att använda, modifiera och sprida vidare med ingen eller liten begränsning. Det undervisningsmaterial du vill ha i din kurs kan andra redan ha skapat.

Föreläsare: Mattias von Feilitzen och Gustav Öberg

Kursvärderingar i Canvas (webbinarium)

Tid: 2023-05-19 kl 11:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Under en timme tittar vi tillsammans på processen för att skapa, genomföra och följa upp resultaten från verktyget för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform i Canvas.

Föreläsare: Rune Fjelldal

Mahara Eportfolio (webbinarium)

Tid: 2023-06-01 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Är du nyfiken på hur ett verktyg för e-portfölj kan användas för personlig reflektion och utveckling och som reflekterande moment i kurser? Kanske har du saknat ett verktyg där studenterna kan föra loggbok och dokumentera sitt lärande under studierna? Vi tittar under en timme på verktyget Mahara Eportfolio och dess möjligheter.

Föreläsare: Anna Thorén

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2010-09-14