"Flippa" din undervisning på distans (webbinarium)

Seminarium

Den pedagogiska modellen flipped classroom, eller det omvända klassrummet, har fått stort genomslag i många delar av världen. På såväl universitet som grund- och gymnasieskolor har man uppmärksammat denna undervisningsform och lyft fram den som en modell för att såväl ge goda förutsättningar för lärande som för att få studenter och elever mer engagerade i sina studier. Det är dock inte bara i campusförlagd undervisning som det kan vara aktuellt att undervisa på detta sätt, utan även i distansundervisning kan modellen öppna för relevanta upplägg.

Under webbinariet fördjupar vi oss i den pedagogiska modellens möjligheter och begränsningar ur ett distansperspektiv. Utgångspunkten är såväl erfarenheter som ett antal studier av modellen som hittills gjorts. Vi tittar även på hur man rent praktiskt kan gå tillväga för att utforma ett distansbaserat upplägg med utgångspunkt i flipped classroom samt vilka verktyg som finns för att stötta detta.

Ingen föranmälan.

Du deltar via den här länken: https://gu-se.zoom.us/j/63304123988?pwd=OGVDV2F2dHEraUZuQmw4S3VvaGpVQT09

Föreläsare: Mattias von Feilitzen

Datum: 2021-09-21