Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Webbinarium kring AI-genererade texter och ChatGPT

Seminarium

I början av december 2022 öppnades tjänsten ChatGPT där det ges möjlighet att ställa frågor till en chatbot och få AI-genererade svar som är såväl välformulerade som på en förhållandevis avancerad nivå. Detta har snabbt lett till en del oro inom utbildningssektorn, framför allt när det gäller risker för fusk kopplade till examinationsformer som inlämningsuppgifter och uppsatser. Samtidigt kan vi se att det finns möjligheter med den nya tekniken.

PIL-enheten inbjuder nu till ett webbinarium där vi visar tjänsten och hur den fungerar samt lyfter frågor kring hur examinationer påverkas och hur man som lärare kan hantera detta. Webbinariet är öppet för alla. (Dock finns det en begränsning på maximalt 300 deltagare i Zoom, så om du vill vara helt säker på att få plats är det bra att ansluta i någorlunda god tid innan.)

Webbinariet hålls på svenska. Ingen föranmälan.

Du deltar via den här Zoomlänken: https://gu-se.zoom.us/j/64914674476?pwd=bFRMRlhVVzZsWk9Oa0J6T0RaSnFVZz09

Föreläsare: Mattias von Feilitzen, PIL-enheten och Institutionen från tillämpad IT.

Datum: 2023-01-24

Tid: 10:30 - 12:00

Kategorier: Högskolepedagogik

Arrangör: PIL-enheten

Kontaktperson: Mattias von Feilitzen

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2008-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?