Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ändrade examinationsformer i kölvattnet av ChatGPT

Workshop

Den senaste utvecklingen kring generativ AI med verktyg som ChatGPT ger förändrade förutsättningar för examinationer på alla utbildningsnivåer, även inom högskola och universitet. Det har därför blivit aktuellt för många lärare att se över och förändra de examinationsformer som används. PIL-enheten anordnar en workshop för att ge stöd i detta arbete.

Workshoppen riktar sig till lärarlag eller grupper om minst två personer som vill arbeta med att utveckla nya eller förändra befintliga examinationsformer. Det kan handla om att utveckla examinationsformer i syfte att minimera risken för att AI-verktyg kan användas på ett vilseledande sätt. Det kan även handla om att utveckla examinationsformer där denna typ av tjänster blir ett viktigt verktyg.

Observera att ni förväntas delta minst två personer från samma kurs/lärarlag/institution. Eftersom våra erfarenheter visar att arbetet med examinationsformer ofta gagnas av att man är minst två personer som kan samarbeta och föra dialog kring dessa frågor riktar sig workshoppen ej till enskilda lärare.

Medverkande: Mattias von Feilitzen, Niklas Segergren, Katarina Lindahl och Anna Thorén, PIL-enheten

Anmäl dig här: https://kompetensutveckling.gu.se/seminar/detail/4721

Datum: 2023-06-19

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Högskolepedagogik

Arrangör: PIL-enheten

Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25
Hus A, sal A2 314

Kontaktperson: Mattias von Feilitzen

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2008-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://pil.gu.se/aktuellt/kalendarium_pil/Aktuellt_detalj/?eventId=70137311678
Utskriftsdatum: 2023-12-07