• Manuell transkriberingstjänst i GU Play

[2022-02-04] Sedan en tid tillbaka finns maskintranskribering av video- och ljudfiler som tjänst i GU Play för alla anställda. Nu kompletteras den tjänsten med möjlighet att köpa professionell manuell transkribering.

• NU2022 hålls den 15-17 juni i Stockholm och online

[2022-01-11] Den nationella högskolepedagogiska konferensen NU2022 hålls den 15-17 juni i Stockholm och online.

• Ny funktion: Inspelning i zoom direkt till GU Play

[2021-12-08] Nu är det möjligt för användare i zoom att via funktionen Cloud Recording göra inspelningar av ett zoom-möte eller webinar som läggs direkt på användarens konto i GU Play.

• Utvärdering av interaktiva skärmar som redskap för lärare

[2021-11-30] Interaktiva skärmar används av allt fler lärare och studenter. Inom ramen för projektet DigiKomp har forskare och lärare vid GU testat olika skärmar och utvärderat dem i en rapport.

• Se Gert Biestas presentation från HKG 2021

[2021-11-25] En inspelning av den presentation som professor Gert Biesta höll under konferensen HKG 2021 finns nu tillgänglig på webben.

• Verktyg för kursvärderingar i Canvas

[2021-10-11] Göteborgs universitet har lanserat ett verktyg för kursvärderingar i Canvas. Verktyget bygger på Sunet Survey som funnits länge vid universitetet och bjuder på ett avskalat och förenklat gränssnitt direkt i Canvas. Verktyget är anpassat för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform.

• Öppna nätbaserade kurser lanseras i pilotprojekt

[2021-09-27] I dag lanserar Göteborgs universitet sex öppna nätbaserade kurser, riktade till en bred allmänhet. Kurserna spänner från antibiotikaresistens och hållbar utveckling till filmberättande. De flesta av kurserna kan genomföras i egen takt. Kurserna har tagits fram inom pilotprojektet DURK.

• Rapport: Hur känd är titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin?

[2021-06-23] PIL har undersökt hur känd titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin är bland studenter och lärare. Ambitionen var även att få en bild av hur de tillfrågade grupperna ser på lärartiteln och den pedagogiska akademin och om de anses kunna påverka undervisningens kvalitet och status.