• Workshop för dig som efterlyser ritverktyg vid digital salstentamen

[2019-02-01] Vill du att dina studenter ska få möjlighet att rita under digitala tentor? Då är du välkommen på workshop den 5 mars.

• Manegen krattad för Canvas hos institutionen för svenska språket

[2019-01-23] På institutionen för svenska språket betraktas Canvas som ett verktyg för att förbättra undervisningen. Införandet av den nya lärplattformen ses som en naturlig del i det pedagogiska utvecklingsarbete som redan pågår vid institutionen. Ett arbete som svetsat samman lärarna och lagt grunden för en smidig övergång från GUL.

• Komprimerad grundkurs i högskolepedagogik

[2018-12-19] Sedan i höstas håller PIL en komprimerad introduktionskurs i högskolepedagogik för lärare vid Konstnärliga fakulteten. Kursen vänder sig till lärare med få undervisningstimmar.

• GU-Journalen om film i undervisningen

[2018-12-19] I senaste numret skriver GU-Journalen om hur mobiltelefon kan användas för att göra film. Tidningen har också intervjuat Lena Dafgård om hennes forskning kring video i undervisningen.

• Boktips: Digitalisering av högre utbildning

[2018-09-21] I den nyutkomna antologin Digitalisering av högre utbildning skriver lärare från olika lärosäten om hur de använder digitala verktyg i sin undervisning.