Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ninni Carlsson utnämnd till excellent lärare

  [2023-05-17] Lektor Ninni Carlsson vid Institutionen för socialt arbete har utsetts till årets första excellenta lärare vid Göteborgs universitet.

 • Till prefekt/utbildningsansvarig: Nominera lärare till Learning Lab

  [2023-04-25] Nu finns möjlighet för prefekt/utbildningsansvarig att nominera upp till tre lärare per institution som vill vara med och testa framtidens lärmiljöer i Learning Lab Göteborg.

 • Inbjudan till nätverket för digital utbildning och lärande

  [2023-03-31] På uppdrag av utbildningsnämnden etablerar PIL-enheten just nu ett nätverk med fokus på digitaliseringen av utbildning och lärande. Syftet med nätverket är att skapa en plattform för kunskapsdelning och resursutbyte, där medlemmarna kan utbyta idéer och inspirera varandra. Målet med nätverket är även att fungera som en referensgrupp för det digitaliseringsarbete som pågår inom universitetet.

 • Ny magisterexamen i högskolepedagogik

  [2023-02-01] Från och med i höst kan forskare och lärare ta en magisterexamen i högskolepedagogik vid Göteborgs universitet. - Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda den här möjligheten till alla som vill fortsätta utveckla sin pedagogiska kompetens, säger Sylvi Vigmo, som leder arbetet med den nya utbildningen.

 • Filmer om AI-genererade texter

  [2023-01-12] Den nya AI-tekniken kan producera alltmer avancerade texter. Det har förändrat spelplanen för universitetets lärare, framför allt när det gäller examination. PIL-enheten har producerat två filmer om den nya tekniken och hur man som lärare kan förhålla sig till den.

 • Högskolepedagogik 1 (PIL101) ges som moduler under 2023

  [2022-09-30] Under 2023 kommer PIL-kursen Behörighetsgivande högskolepedagogik 1: Baskurs (PIL101) att ges i form av moduler. Upplägget med moduler är ett pilotprojekt under två terminer.

 • Lästips: Ny bok om aktiva lärosalar

  [2022-09-08] Nu finns det en högskolepedagogisk bok på svenska om undervisning i aktiva lärosalar. "Använd rummet: högskolepedagogiska metoder för aktiva lärosalar" är sammanställd av Sara Uhnoo, Christel Backman, Noomi Asker och Veronica Alfredsson, välbekanta namn för deltagare i GU:s nätverk för aktivt lärande och ALC.

 • Filmtips: Ett australiskt perspektiv på högskolepedagogisk utveckling med digitala verktyg

  [2022-08-29] Liisa Uusimäki har besökt Swinburne University och spelat in fyra filmer om hur universitetet arbetar med högskolepedagogisk utveckling och digitala verktyg.

Fler nyheter

Snabbval

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?