• NU2022 hålls den 15-17 juni i Stockholm och online

[2021-06-28] Konferensen NU2022 har temat "Att synliggöra lärande" och hålls den 15-17 juni. Abstracts kan skickas in från den 9 augusti till den 5 november. Bidrag kan presenteras på plats i Stockholm eller på distans.

• Rapport: Hur känd är titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin?

[2021-06-23] PIL har undersökt hur känd titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin är bland studenter och lärare. Ambitionen var även att få en bild av hur de tillfrågade grupperna ser på lärartiteln och den pedagogiska akademin och om de anses kunna påverka undervisningens kvalitet och status.

• Tre nya excellenta lärare utsedda

[2021-06-18] Björn Eliasson, Margret Lepp och Monica Pettersson har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet. Alla tre tillhör Sahlgrenska akademin.

• Tips och inspiration kring tillgänglig undervisning

[2021-05-31] Göteborgs universitet ska vara tillgängligt och inkluderande för alla. Nu finns en webbsida med tips och inspiration om hur undervisning göras tillgänglig för en studentgrupp med varierande förutsättningar.

• GU-Journalen om excellenta lärare

[2021-04-28] I GU-Journalen nr 2/2021 belyses temat excellent lärare ur olika perspektiv. En rad excellenta lärare vid olika fakulteter intervjuas, liksom PIL-chefen Tomas Grysell.

• Fyra frågor till Anne Algers, excellent lärare

[2021-04-27] Anne Algers vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten utsågs tidigare i år till excellent lärare. I en intervju på universitetets webbplats berättar hon om vad utnämningen betyder och hur hon ser på utvecklingen inom IT-baserat lärande.

• Nytt verktyg för maskinell textning av filmer och ljudfiler

[2021-03-01] I GU Play finns nu ett verktyg för maskinell textning av filmer, något som underlättar för Göteborgs universitet att följa den nya lagstiftningen om tillgänglighet.

• Ytterligare två excellenta lärare utsedda

[2021-02-17] Tarja Karlsson Häikiö vid Konstnärliga fakulteten och Anne Algers vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet.