Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny magisterexamen i högskolepedagogik

  [2023-02-01] Från och med i höst kan forskare och lärare ta en magisterexamen i högskolepedagogik vid Göteborgs universitet. - Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda den här möjligheten till alla som vill fortsätta utveckla sin pedagogiska kompetens, säger Sylvi Vigmo, som leder arbetet med den nya utbildningen.

 • Filmer om AI-genererade texter

  [2023-01-12] Den nya AI-tekniken kan producera alltmer avancerade texter. Det har förändrat spelplanen för universitetets lärare, framför allt när det gäller examination. PIL-enheten har producerat två filmer om den nya tekniken och hur man som lärare kan förhålla sig till den.

 • Högskolepedagogik 1 (PIL101) ges som moduler under 2023

  [2022-09-30] Under 2023 kommer PIL-kursen Behörighetsgivande högskolepedagogik 1: Baskurs (PIL101) att ges i form av moduler. Upplägget med moduler är ett pilotprojekt under två terminer.

 • Lästips: Ny bok om aktiva lärosalar

  [2022-09-08] Nu finns det en högskolepedagogisk bok på svenska om undervisning i aktiva lärosalar. "Använd rummet: högskolepedagogiska metoder för aktiva lärosalar" är sammanställd av Sara Uhnoo, Christel Backman, Noomi Asker och Veronica Alfredsson, välbekanta namn för deltagare i GU:s nätverk för aktivt lärande och ALC.

 • Filmtips: Ett australiskt perspektiv på högskolepedagogisk utveckling med digitala verktyg

  [2022-08-29] Liisa Uusimäki har besökt Swinburne University och spelat in fyra filmer om hur universitetet arbetar med högskolepedagogisk utveckling och digitala verktyg.

 • Tre nya excellenta lärare utsedda

  [2022-08-22] Ingrid Henriksson, Tove Edmar Lagerberg och Lars Börjesson, alla tre vid Sahlgrenska akademin, har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet.

 • Nya högskolepedagogiska texter om plagiering

  [2022-06-15] Malin Nilsen har gjort en enkätstudie om plagiering och plagieringsförebyggande arbete i högre utbildning. Allison Östlund har utforskat hur procedurerna för disciplinära åtgärder vid plagiering samspelar med undervisningen om akademisk integritet. Texterna finns publicerade i PIL-serien Högskolepedagogiska texter.

 • Manuell transkriberingstjänst i GU Play

  [2022-02-04] Sedan en tid tillbaka finns maskintranskribering av video- och ljudfiler som tjänst i GU Play för alla anställda. Nu kompletteras den tjänsten med möjlighet att köpa professionell manuell transkribering.

Fler nyheter

Snabbval

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?