Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Högskolepedagogik 1 (PIL101) ges som moduler under 2023

  [2022-09-30] Under 2023 kommer PIL-kursen Behörighetsgivande högskolepedagogik 1: Baskurs (PIL101) att ges i form av moduler. Upplägget med moduler är ett pilotprojekt under två terminer.

 • Lästips: Ny bok om aktiva lärosalar

  [2022-09-08] Nu finns det en högskolepedagogisk bok på svenska om undervisning i aktiva lärosalar. "Använd rummet: högskolepedagogiska metoder för aktiva lärosalar" är sammanställd av Sara Uhnoo, Christel Backman, Noomi Asker och Veronica Alfredsson, välbekanta namn för deltagare i GU:s nätverk för aktivt lärande och ALC.

 • Filmtips: Ett australiskt perspektiv på högskolepedagogisk utveckling med digitala verktyg

  [2022-08-29] Liisa Uusimäki har besökt Swinburne University och spelat in fyra filmer om hur universitetet arbetar med högskolepedagogisk utveckling och digitala verktyg.

 • Tre nya excellenta lärare utsedda

  [2022-08-22] Ingrid Henriksson, Tove Edmar Lagerberg och Lars Börjesson, alla tre vid Sahlgrenska akademin, har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet.

 • Nya högskolepedagogiska texter om plagiering

  [2022-06-15] Malin Nilsen har gjort en enkätstudie om plagiering och plagieringsförebyggande arbete i högre utbildning. Allison Östlund har utforskat hur procedurerna för disciplinära åtgärder vid plagiering samspelar med undervisningen om akademisk integritet. Texterna finns publicerade i PIL-serien Högskolepedagogiska texter.

 • Manuell transkriberingstjänst i GU Play

  [2022-02-04] Sedan en tid tillbaka finns maskintranskribering av video- och ljudfiler som tjänst i GU Play för alla anställda. Nu kompletteras den tjänsten med möjlighet att köpa professionell manuell transkribering.

 • Ny funktion: Inspelning i zoom direkt till GU Play

  [2021-12-08] Nu är det möjligt för användare i zoom att via funktionen Cloud Recording göra inspelningar av ett zoom-möte eller webinar som läggs direkt på användarens konto i GU Play.

 • Utvärdering av interaktiva skärmar som redskap för lärare

  [2021-11-30] Interaktiva skärmar används av allt fler lärare och studenter. Inom ramen för projektet DigiKomp har forskare och lärare vid GU testat olika skärmar och utvärderat dem i en rapport.

Fler nyheter

Snabbval

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?