Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nya högskolepedagogiska texter om plagiering

  [2022-06-15] Malin Nilsen har gjort en enkätstudie om plagiering och plagieringsförebyggande arbete i högre utbildning. Allison Östlund har utforskat hur procedurerna för disciplinära åtgärder vid plagiering samspelar med undervisningen om akademisk integritet. Texterna finns publicerade i PIL-serien Högskolepedagogiska texter.

 • Manuell transkriberingstjänst i GU Play

  [2022-02-04] Sedan en tid tillbaka finns maskintranskribering av video- och ljudfiler som tjänst i GU Play för alla anställda. Nu kompletteras den tjänsten med möjlighet att köpa professionell manuell transkribering.

 • Ny funktion: Inspelning i zoom direkt till GU Play

  [2021-12-08] Nu är det möjligt för användare i zoom att via funktionen Cloud Recording göra inspelningar av ett zoom-möte eller webinar som läggs direkt på användarens konto i GU Play.

 • Utvärdering av interaktiva skärmar som redskap för lärare

  [2021-11-30] Interaktiva skärmar används av allt fler lärare och studenter. Inom ramen för projektet DigiKomp har forskare och lärare vid GU testat olika skärmar och utvärderat dem i en rapport.

 • Se Gert Biestas presentation från HKG 2021

  [2021-11-25] En inspelning av den presentation som professor Gert Biesta höll under konferensen HKG 2021 finns nu tillgänglig på webben.

 • Verktyg för kursvärderingar i Canvas

  [2021-10-11] Göteborgs universitet har lanserat ett verktyg för kursvärderingar i Canvas. Verktyget bygger på Sunet Survey som funnits länge vid universitetet och bjuder på ett avskalat och förenklat gränssnitt direkt i Canvas. Verktyget är anpassat för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform.

 • Rapport: Hur känd är titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin?

  [2021-06-23] PIL har undersökt hur känd titeln excellent lärare och den pedagogiska akademin är bland studenter och lärare. Ambitionen var även att få en bild av hur de tillfrågade grupperna ser på lärartiteln och den pedagogiska akademin och om de anses kunna påverka undervisningens kvalitet och status.

 • Tips och inspiration kring tillgänglig undervisning

  [2021-05-31] Göteborgs universitet ska vara tillgängligt och inkluderande för alla. Nu finns en webbsida med tips och inspiration om hur undervisning göras tillgänglig för en studentgrupp med varierande förutsättningar.

Fler nyheter

Snabbval

Kontaktinformation

Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Box 300, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25, Plan 1

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2021-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pil.gu.se/aktuellt/nyheter/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fpil.gu.se%2Faktuellt%2Fnyheter%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2022-08-09