Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Artikel i GU-Journalen: "Klart för digitala tentor"

Nyhet: 2016-06-14

I senaste numret av GU-Journalen (3/2016) uppmärksammas universitetets satsning på digitala salstentor. En av de intervjuade är Anders Pousette, lektor vid institutionen för psykologi. Den fjärde maj invigde hans studenter den nya salen för digitala tentor.

– Det känns roligt att vara pionjär. Allt fungerade smidigt. Studenterna var väldigt nöjda och som lärare ser jag bara fördelar, säger han i artikeln.

Han är förvånad över att införandet av digitala tentor har dröjt så länge.

– Eftersom vi huvudsakligen arbetar med essäfrågor har det ibland varit svårt att tolka handstilar. Men jag tror att studenterna har mest att vinna på detta eftersom de lätt kan arbeta om sin text. De är ju dessutom vana att skriva på dator. Jag tror också att svaren blir mer strukturerade och att det därmed blir lättare att följa studenternas tankegångar.

I artikeln intervjuas även Maria Sunnerstam, pedagogisk utvecklare vid PIL och projektledare för tjänsten digital salstentamen (DISA), samt Ulrika Holmberg, lektor i företagsekonomi, som har kört några pilottester vid Handels.

– Det är bara fördelar: för studenterna, lärarna och administratörerna, säger Ulrika Holmberg.

Läs hela artikeln här (öppnas i nytt fönster)

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?