Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att undervisa på campus och distans på samma gång

Nyhet: 2020-09-01

På PIL-enhetens webbplats finns nu råd och tips till lärare som ska hålla hybridundervisning, alltså undervisning med studenter både på campus och på distans.

Med anledning av Corona kommer vissa delar av universitetets kurser och program att hållas som hybridundervisning. Detta innebär föreläsningar och seminarier där studenter kan delta i diskussionen antingen på distans eller på campus, synkront. För en lärare som samtidigt ska hantera såväl studenter på distans som studenter i lokalen innebär det en del utmaningar för att få undervisningen att fungera.

Ljudet är en av de viktigaste sakerna att tänka på vid hybridundervisning. Om hybridundervisning ska bli meningsfull måste allt som sägs på campus också kunna uppfattas av dem som deltar på distans. Under föreläsningar brukar detta fungera bra, men om även studenterna ska kunna höra varandra behöver det finnas mikrofoner i salen.

Fler råd och tips hittar du på PIL-enhetens nya webbsida om hybridundervisning. Där hittar du också kontaktvägar om du behöver hjälp med tekniken.

Läs mer om hybridundervisning
 

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?