Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förste excellente läraren vid Samhällsvetenskapliga fakulteten utnämnd

Nyhet: 2016-12-12

Peter Johansson, lektor vid Institutionen för globala studier, har fått utnämningen excellent lärare och blir därmed först med titeln vid institutionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten. Tillsammans med lärare som tidigare fått utnämningen ska han nu ingå i den pedagogiska akademin, som är ett fakultetsöverskridande nätverk inom GU.

I en kommentar om utmärkelsen säger Peter Johansson:

- Min förhoppning är att detta ska stimulera andra lärare vid fakulteten att söka till excellent lärare och att det kan bidra till att höja undervisningens status i organisationen.

Rektor har beslutat hur den pedagogiska akademin ska organiseras. I beslutet sägs att den pedagogiska akademin är ett fakultetsöverskridande nätverk. Detta ska vara till för alla anställda och drivas av initiativ från fakulteter, institutioner och excellenta lärare. Verksamheten syftar bland annat till att lyfta fram, och i lärarkollegiet synliggöra, goda högskolepedagogiska exempel. Fakultetsnivån beslutar om vilka aktiviteter som ska prioriteras inom ramen för nätverket. Den pedagogiska akademin ska organiseras så att de excellenta lärarna kan bidra till kollektiv nytta. Varje fakultet utser en kontaktperson för nätverket. PIL-enheten ansvarar för nätverket, vilket bland annat innebär att informera om aktiviteter och bidra till att kunskap sprids samt att göra en årlig uppföljning
 

Läs mer om utmärkelsen och ansökningsprocessen>>
 

AV:

Artikeln publicerades först på: globalstudies.gu.se

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?