Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GU-Journalen om film i undervisningen

Nyhet: 2018-12-19

I nummer 6/2018 skriver GU-Journalen om hur mobiltelefon kan användas för att göra film. Tidningen har också intervjuat Lena Dafgård om hennes forskning kring video i undervisningen.

Under temadagen GU Online i november höll PIL-medarbetarna Torbjörn Fraenckel och Adam Casserly en workshop om att spela in film med mobiltelefon. Under dagen blev de också intervjuade av GU-Journalen. Budskapet från Torbjörn och Adam: "Gör det enkelt!"

– Det viktiga är att ha något intressant att säga, inte att tekniken är på topp. Man kan förstås spela in en hel föreläsning men tipset är att bara spela in särskilt viktiga moment, säger Torbjörn Fraenckel i intervjun.

Läs artikeln här: Filma med mobilen, kan det vara något?

Ny teknik förändrar lärandemiljön

Tidningen har även intervjuat PIL-enhetens Lena Dafgård, som i vår lägger fram en avhandling där hon går igenom vad forskningen säger om användningen av video i högre utbildning.

Lena Dafgård anser att det finns stora fördelar med att använda video i undervisningen. Men samtidigt gäller det att alltid fråga sig själv vad den pedagogiska poängen är.

– Värt att tänka på är att situationen förändras när du för in teknologier. Det gäller inte minst att utgå ifrån mottagaren: Forskning visar att studenter är tidseffektiva och inte orkar titta på långa videor. En video bör inte heller vara en ren repetition av föreläsningen och det är vettigt att introducera det tidigt i utbildningen, så att studenterna vänjer sig.

Tidningen har också listat Lena Dafgårds bästa tips till lärare som ska spela in och till lärare som ska använda video som läromedel.

Läs artikeln här: Video ökar lusten att lära sig

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?