Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
I startgroparna för ny lärplattform

Nyhet: 2017-04-26

Tomas Grysell, chef för enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL), har i går (25 april) undertecknat en avsiktsförklaring om att avropa SUNET:s lärplattformstjänst Canvas, utvecklad av Instructure, som en framtida ersättare för Ping Pong (GUL).
    Förberedelserna för ett formellt beslut om införande av Canvas vid Göteborgs universitet pågår inom ramen för en förstudie som planeras vara klar i maj.

– Efter tio år med Ping Pong ser vi nu slutet av den eran framför oss. Canvas är en modern och stabil lärplattform som kommer att ge oss bra möjligheter att forma det digitala stödet så att det passar universitetets behov, säger Maria Sunnerstam, biträdade chef vid PIL-enheten och tillika systemägare för GUL.

SUNET deltog i upphandlingen av lärplattform via NORDUnet, där totalt femton svenska lärosäten, bland dem Göteborgs universitet, tillsammans bevakat processen och utvärderat de olika leverantörernas produkter. Canvas utsågs till klar vinnare både vad gäller användarvänlighet och teknik. Totalt gjordes 250 användartester. I testgruppen ingick lärare, studenter och administratörer. En liknande upphandling skedde samtidigt i Norge och även där utsågs Canvas till vinnare.

– Vi har stora förhoppningar på Canvas som vår nya lärplattform. Redan i dag används den här i Sverige av KTH samt vid Luleå tekniska universitet och de är mycket nöjda. Att byta system är givetvis alltid en utmaning, men det kommer det att vara värt, säger Emma Breding Strömberg, systemförvaltare för GUL.

Läs mer om lärplattformen Canvas

Har du frågor om införandet av Canvas? Då är du välkommen att kontakta arbetsgruppen för förstudien via e-post till inca@gu.se
 


Bilden är en bearbetning. Upphovsmän är Adam Casserly (Universitetets huvudbyggnad) och Alexandru Panoiu (Aircraft and banner, CC BY 2.0)

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?