Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Komprimerad grundkurs i högskolepedagogik

Nyhet: 2018-12-19

Sedan i höstas håller PIL en komprimerad introduktionskurs i högskolepedagogik för lärare vid Konstnärliga fakulteten. Kursen vänder sig till lärare med få undervisningstimmar.

Vid Konstnärliga fakulteten finns lärare som undervisar på 20–30 procent och ägnar övrig tid åt sin egen konstnärliga verksamhet. För dessa lärare är det ofta svårt att delta i PIL-enhetens vanliga högskolepedagogiska kurser. Därför har PIL utvecklats en komprimerad kurs tillsammans med Anna Eklind och Eva Niste vid Konstnärliga fakulteten. Ansvariga vid PIL är Margareta Jernås och Sylvi Vigmo.

Kursen, som omfattar 3 hpe, sträcker sig över ett år och omfattar fem träffar på campus, med distansövningar däremellan. Den pågående kursen är en pilotkurs och kommer att utvärderas. Därefter tas beslut om eventuell fortsättning.

Det kan även bli aktuellt att ge liknande kurser inom andra delar av universitetet. Fakulteter som är intresserade av en sådan kurs är välkomna att kontakta PIL-enhetens chef Tomas Grysell.

Läs mer om pilotkursen i GU-Journalen: Pedagogisk minikurs

 

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?