Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarhandboken visar vägen

Nyhet: 2016-02-26

Lärarhandboken är en ny webbresurs för lärare och handledare vid Göteborgs universitet. Handboken, som ingår i Medarbetarportalen, visar vägen till nationella och lokala styrdokument samt till universitetsgemensamma resurser och kontakter.

Vilka regler gäller vid examination? Hur hanterar man misstankar om fusk? Vilka betygsskalor finns vid GU? Vad finns det för regler för kursutvärderingar? Och för VFU?
   Ett snabbt sätt att få svar på dessa och många andra frågor är att ta hjälp av Lärarhandboken. Där hittar du länkar till nationella styrdokument (exempelvis lagtexter) såväl som styrdokument på GU-nivå (lokala studieregler, handläggningsordningar, examensregler etc).
   Där finns också länkar till användbara GU-resurser av olika slag. Om du har undringar kring kursplaneskrivande eller likabehandling visar handboken vägen till nyttiga webbresurser. Vill du hitta ett forum för att diskutera för- och nackdelar med olika undervisningsformer? Då tipsar handboken om deltagarstyrda seminarier om didaktik. Och så vidare.
   Under rubriken ”Kontakt och stöd” får du också veta vart du kan vända dig om du har ytterligare frågor.

En vägvisare som länkar vidare

Grundtanken är att informationen i Lärarhandboken ska vara så kortfattad som möjligt. Handboken är främst tänkt som en vägvisare som länkar vidare till svaren du söker.
   Lärarhandboken ligger i Medarbetarportalen och har adressen http://medarbetarportalen.gu.se/lararhandboken/. Sidorna kräver inte inloggning utan är öppna för alla. Hela handboken finns även i en engelsk version.
   Lärarhandboken är sammanställd av PIL-enheten, som också kontinuerligt utvecklar och uppdaterar den. Om du har synpunkter på innehållet eller hittar felaktigheter eller brutna länkar är du välkommen att höra av dig via e-post till olof.siverbo@gu.se

Till Lärarhandboken

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?