Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Lästips: Ny bok om aktiva lärosalar

Nyhet: 2022-09-08

Nu finns det en högskolepedagogisk bok på svenska om undervisning i aktiva lärosalar. Använd rummet: högskolepedagogiska metoder för aktiva lärosalar är sammanställd av Sara Uhnoo, Christel Backman, Noomi Asker och Veronica Alfredsson, välbekanta namn för deltagare i GU:s nätverk för aktivt lärande och ALC.

Boken är en antologi med bidrag från närmare 50 författare, som delar med sig av sina arbetsmetoder och erfarenheter. Den utkom egentligen redan i juli, men den första tryckningen sålde snabbt slut. Nu finns Använd rummet åter i lager.

Förlaget skriver:

”Lärare har blivit allt mer medvetna om rummets pedagogiska betydelse och många svenska lärosäten har byggt salar som ger goda förutsättningar för studentaktivitet. Använd rummet är den första högskolepedagogiska boken på svenska om undervisning i Active Learning Classrooms (ALC), hybridsalar, flexsalar och laborativa salar.

När lärare använder studentcentrerad och studentaktiv pedagogik i salarna får det positiva effekter på studenters aktivitetsgrad och prestationer. Använd rummet tar upp typiska metoder som kan användas och ger illustrativa och konkreta exempel på läraktiviteter med fokus på vad studenterna gör och varför. Boken presenterar också pedagogiska lärdomar om aktiva lärosalars betydelse för lärare, studenter och lärande, med en stor bredd av lärarerfarenheter från olika lärosäten, undervisningsnivåer och ämnen.

Boken ger inspiration och tips till universitetslärare som är nyfikna på att börja använda aktiva lärosalar och till erfarna pedagoger som vill utveckla sin rumsliga kompetens.”

Läs mer om ALC-salarna vid GU

Läs mer om Nätverket för aktivt lärande och ALC
 

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?