Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny avhandling vid GU om digital distansutbildning

Nyhet: 2020-01-17

Den 31 januari disputerar Lena Dafgård med avhandlingen Digital Distance Education – A Longitudinal Exploration of Video Technology.

Syftet med avhandlingen är att bättre förstå möjligheter och begränsningar med användning av video i digital distansutbildning inom högre utbildning. Forskningen i avhandlingen har tre analysobjekt – video, distanskurser och distanslärare.

Tre centrala frågor i avhandlingen: Hur används video i distanskurser i högre utbildning? Hur ser kursansvariga lärare på möjligheter och begränsningar med användning av video i digital distansutbildning? Och vilka är lärares attityder till video i digital distansutbildning?

Lena Dafgård har tidigare varit verksam vid PIL-enheten vid Göteborgs universitet. Nu arbetar hon som pedagogisk utvecklare med inriktning mot digital kompetens vid Högskolan Dalarna.

Avhandlingen, som har en 20-sidig summering på svenska, finns tillgänglig i GUPEA: Digital Distance Education – A Longitudinal Exploration of Video Technology

Avhandlingen läggs fram vid IT-fakulteten vid Göteborgs universitet.

 

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?