Ny funktion: Inspelning i zoom direkt till GU Play

Nyhet: 2021-12-06

Nu är det möjligt för användare i zoom att via funktionen Cloud Recording göra inspelningar av ett zoom-möte eller webinar som läggs direkt på användarens konto i GU Play.

Funktionen är tillgänglig för alla medarbetare med x-konto. Inspelningar som görs på det här viset är inte beroende av kapacitet på användarens egen dator utan sköts helt och hållet i universitetets zoom-tjänst.

Det innebär bland annat att du som startat inspelningen inte måste finnas kvar i mötet hela tiden för att inspelningen ska fortsätta. Det innebär också att inspelningar som görs på det här viset blir tillgängliga direkt i Canvas i fliken GU Play My Media i de kurser du ansvarar för.

Du kan alltså enkelt publicera dem i Canvas utan att exportera ut lokala inspelningar och sedan ladda upp dem i Canvas/GU Play. Konvertering och överflyttning mellan tjänsterna sköts per automatik i bakgrunden och du som startat inspelningen får ett mail när filmen finns klar.

Till information om Cloud Recording på zoomsidorna här i medarbetarportalen

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15