Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny PIL-rapport: Kollegiala samtal och erfarenhetsutbyte i högskolepedagogisk verksamhet

Nyhet: 2021-01-15

Kollegiala samtal och erfarenhetsutbyte är en viktig ingrediens i de högskolepedagogiska kurserna och något som deltagarna lyfter som särskilt positivt. Varför är det så uppskattat och viktigt? Anita Synnestvedt undersöker frågan i en ny PIL-rapport.

Rapporten har titeln Kollegiala samtal och erfarenhetsutbyte i högskolepedagogisk verksamhet - En diskussion om dialog, bildning och pedagogisk utveckling. Den har sin utgångspunkt i en enkätundersökning av alumner från åren 2008–2018 och i en undersökning av kursrapporter där kursvärderingar ingår från 2010–2018. Här framgår att de kollegiala samtalen och erfarenhetsutbytet var en stor behållning i kurserna. Dialogen, samtalet, reflektionen och lyssnandet är viktiga ingredienser för att det ska bli ett givande kollegialt samtal. Genom erfarenhetsutbytet skapas också ny kunskap, och vi växer i mötet med olika åsikter, tankar och idéer.

Läs rapporten (öppnas i nytt fönster)

Samtliga PIL-rapporter

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?