Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt nätverk för aktivt lärande och Active Learning Classrooms

Nyhet: 2017-04-05

Nu finns ett nätverk för alla vid Göteborgs universitet som intresserar sig för aktivt lärande och Active Learning Classrooms.

Den första fysiska träffen hölls den 21 april 2017 hos Biomedicinska biblioteket. Om du vill ha information om kommande träffar är du välkommen att anmäla dig till nätverkets mejllista. Det gör du genom att skicka e-post till Olof Siverbo.

Du är också välkommen att gå med i nätverkets GUL-aktivitet. Sedan kan du skapa och delta i diskussioner, lägga till resurser mm. Du går med i aktiviteten genom att klicka på länken och följa instruktionerna:

Vad är Active Learning Classrooms?

Vid Göteborgs universitet finns flera lärosalar som är utformade enligt ALC-konceptet (Active Learning Classroom). Dessa salar har runda bord för samarbete samt gemensamma skrivytor (och ofta bildskärmar) till varje bord. Vidare har salarna teknisk utrustning för Blended Learning. Lärarens placering är normalt i mitten av salen.

Läs mer om ALC-salarna vid Göteborgs universitet

 

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?