Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt projekt ska öka användningen av digitala verktyg i undervisningen

Nyhet: 2019-03-05

Hur ska universitetet arbeta med inspiration och kompetensutveckling för att stötta lärare som vill utveckla sin undervisning och nyttja den pedagogiska digitala infrastruktur som nu finns på plats? Den frågan är utgångspunkt för det treåriga projektet DigiKomp.

DigiKomp, Digital kompetens i undervisning och examination vid Göteborgs universitet, är ett treårigt projekt som startade i januari. Satsningen, som bygger på kollegial erfarenhetsspridning och inspiration, ska uppmuntra lärare till en ökad användning av digitala verktyg i undervisningen.

DigiKomp är en naturlig fortsättning på projektet Infrastruktur för nätburen undervisning och blended learning (INU), som avslutades i fjol. INU var en stor satsning för att höja kvaliteten på det digitala stöd som universitetets lärare erbjuds att använda i sin undervisning. I satsningen ingick videosalar för distansundervisning och inspelning, ett system för digitala tentor, lokala inspelningsrum, mobil ljud- och videoutrustning och rum för aktivt lärande (ALC-salar) med mera.

Inspiration och kompetensutveckling i olika former

Målet med det nya projektet DigiKomp är att universitetets lärare i högre utsträckning ska dra nytta av de digitala lärmiljöer som nu finns på plats. Projektet kommer att arbeta med inspiration och kompetensutveckling i olika former som exempelvis seminarier, inspirationsfilmer, instruktionsfilmer och workshoppar. Dessutom kommer projektet att utlysa medel för pedagogisk utveckling för lärare som vill sprida erfarenheter och goda exempel från sin undervisning.

I projektets uppdrag ingår även att systemet för digitala tentor (DISA) ska vidareutvecklas så att det blir möjligt att rita matematiska formler etc i verktyget. Vidare kommer projektet i samarbete med campusservice att ta fram ett underlag för beställning av campussupport för lärare som undervisar på kvällstid.

Lärarrepresentanter från olika fakultetsområden

Satsningen har förberetts genom att en arbetsgrupp med lärarrepresentanter från universitetets olika fakultetsområden under 2018 har tagit fram ett projektunderlag. Projektet drivs av PIL-enheten på uppdrag av Utbildningsnämnden.

Läs mer om projektet Digital kompetens i undervisning och examination vid Göteborgs universitet (DigiKomp)

"Infrastruktur för e-lärande finns nu på plats" – nyhetsartikel om INU-projektet

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?