PIL:s kurser blir intygsgivande från våren 2021

Nyhet: 2020-05-08

Rektor har beslutat att de poänggivande kurserna vid PIL-enhetens högskolepedagogiska kursverksamhet ersätts av intygsgivande kurser från den 1 januari 2021. Kurserna i höst berörs inte av beslutet.

PIL-enhetens bedömning är att beslutet inte kommer att innebära några större förändringar för kursdeltagarna. Kurserna kommer även i fortsättningen att vara anpassade efter de rekommendationer som tagits fram av SUHF (REK 2016:1 Rekommendationer om mål för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning samt ömsesidigt erkännande). På sikt kan det bli aktuellt att anpassa kurserna efter didaktiska behov och önskemål från verksamheten, inom ramen för de nationella mål som SUHF satt upp.

Doktorander som avslutat en kurs vid PIL-enheten ska även fortsättningsvis kunna tillgodoräkna sig denna som forskarutbildningskurs i enlighet med det regelverk som gäller för doktorandens forskarstudier vid respektive fakultet. Tillgodoräknandet genomförs vid respektive institution. Information och stöd för det arbetet kommer att finnas på PIL-enhetens webbplats.

De berörda kurserna har kurskoder som börjar med HPE. Kurserna finns listade här: Kurser vid enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL)

Rektors beslut togs den 7 maj (GU 2020/1086) och gäller alltså från vårterminen 2021. Bakom beslutet ligger juridiska och organisatoriska aspekter.

Mer utförlig information kring förändringen kommer att publiceras på PIL-enhetens webbplats i början av höstterminen, senast den 1 september.

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15