Säkerhet vid användning av Zoom

Nyhet: 2020-04-14

Användandet av Zoom har växt enormt över hela världen efter utbrottet av covid-19. Videomötesverktyget har den senaste tiden fått en del medial uppmärksamhet kopplade till olika säkerhetsincidenter runt om i världen. Här har vi samlat information om vad du som medarbetare vid Göteborgs universitet bör tänka på ur ett säkerhetsperspektiv när du använder Zoom i undervisning och för möten.

På Zooms verktygssida på Medarbetarportelen har vi publicerat information om de incidenter som fått störst uppmärksamhet och den informationen vi har angående dem.

Zoom i media (verktygssida i Medarbetarportalen)

Säkerhet i Zoom

Det finns inställningar i Zoom som kan vara bra att se över ur ett säkerhetsperspektiv. Läs vidare om allmänna rekommendationer och inställningar som kan göras på Zooms verktygssida på medarbetarportalen

Zoom: Säkerhet (verktygssida i Medarbetarportalen)

Zoom i undervisningen

Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) har en sida om Zoom i undervisningen. Där hittar du även en undersida med råd om säkerhet i Zoom i undervisningen.

Råd om säkerhet och Zoom (PIL-enhetens webb)

Webinar: Säkerhetsinställningar i Zoom

Genomgång av säkerhetsinställningar som finns i Zoom som du kan använda för dina möten.

Den 17 april kl. 09.00

Anmälan till webinar om säkehetsinställningar i Zoom (länk till Zoom)

AV: Medieteknik, PIL-enheten & IT-enheten

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se