Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg

Nyhet: 2019-05-28

Lärare vid Göteborgs universitet har nu möjlighet att söka utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg. Fram till 2021 kan lärare söka medel för att genomföra pedagogiska idéer och ta fram resurser som kan användas av andra lärare.

Projektet DigiKomp arbetar på uppdrag av utbildningsnämnden för att främja lärares intresse för, och kompetens inom, digitala verktyg för undervisning och examination vid Göteborgs universitet. För att uppmuntra lärares initiativ till pedagogisk utveckling inom området, utlyser DigiKomp utvecklingsbidrag på totalt 500.000 kr per termin fram till 2021.

Utvecklingsbidrag kan sökas av enskilda lärare eller lärarlag. Insatserna ska syfta till att

  • bredda och fördjupa lärares kompetens i nya digitala verktyg för undervisning och lärande,
  • sprida kunskap om hur digitala verktyg på olika sätt kan användas för undervisning och lärande,
  • bidra till ökad tillgång till undervisning och undervisningsmaterial så att studenter kan tillägna sig, repetera och bearbeta kursinnehåll digitalt.

Exempel på vad du kan söka bidrag för

Lärare och lärarlag kan ansöka om medel för att få tid till att utveckla en pedagogisk idé eller en pedagogisk resurs. Som exempel kan nämnas utveckling av pedagogiska upplägg för varierade undervisningsformer och blended learning, undervisning i ALC-rum och videosalar eller med mobil utrustning. Andra exempel är utveckling av poddar, minifilmer, resurser i Canvas eller nyttjande av inspelningsrum för att framställa undervisningsmaterial.

Det material och de resurser som utvecklas ska kunna delas och användas av andra lärare inom universitetet, exempelvis under licensen Creative Commons.

Läs mer om utvecklingsbidraget

Läs mer om projektet DigiKomp
 

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?