Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tips och inspiration kring tillgänglig undervisning

Nyhet: 2021-05-31

Göteborgs universitet ska vara tillgängligt och inkluderande för alla. Nu finns en webbsida med tips och inspiration om hur undervisning göras tillgänglig för en studentgrupp med varierande förutsättningar.

Lärare vid Göteborgs universitet möter en heterogen studentgrupp med olika behov. Bristande tillgänglighet är en form av diskriminering. Det innebär att universitetet behöver se till att studenter med funktionsnedsättning kommer i en jämförbar situation med andra studenter.

Det som är nödvändigt för någon är oftast bra för alla – det är grundtanken i det som kallas universell design. När vi har en hög nivå på vår generella tillgänglighet och en inkluderande verksamhet minskar behovet av individuella anpassningar.

På PIL-enhetens webbplats finns nu en webbsida med tips och råd kring hur universitetets lärare kan göra sin undervisning tillgänglig för en studentgrupp med individuella variationer och behov. Materialet är indelat i olika avsnitt, exempelvis föreläsning, grupparbete, uppsatser och examination. På sidan finns även exempel på vanligt förekommande anpassningar/pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning.

Materialet på sidan kommer att uppdateras efterhand. Om du har synpunkter eller önskemål när det gäller innehållet är du välkommen att höra av dig till pil@gu.se.

Till webbsidan om tillgänglig undervisning


 

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?