Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tre nya excellenta lärare utsedda

Nyhet: 2022-08-22

Ingrid Henriksson, Tove Edmar Lagerberg och Lars Börjesson, alla tre vid Sahlgrenska akademin, har utsetts till excellenta lärare vid Göteborgs universitet.

Ingrid Henriksson tillhör Sektionen för hälsa och rehabilitering vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Hon undervisar främst om afasi och andra språkstörningar som är relaterade till förvärvade hjärnskador. Hon handleder även examensarbeten, masteruppsatser och doktorandarbeten.

Tove Edmar Lagerberg tillhör också Sektionen för hälsa och rehabilitering vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Hon har varit programansvarig för logopedprogrammet 2014–22 och inledde 2016 arbetet med att utarbeta och implementera det nya logopedprogrammet som startade ht 2018 med omfattande förändringar avseende såväl innehåll som pedagogik. Hon har vidare kursansvar bland annat för professionskurserna (där ingår exempelvis jämlik vård och etik och juridik) på logopedprogrammet samt ansvarar för undervisning om störningar i talets flyt (stamning) och pedagogik. Hon har ett speciellt intresse för frågor som rör breddat deltagande.

Lars Börjesson arbetar på Avdelningen för kirurgi vid Institutionen för kliniska vetenskaper. Han har varit kursledare för kirurgiterminen på läkarprogrammet under ett stort antal terminer. Han har även undervisat på KUL-programmet (kompletterande utbildning för läkare med utländsk examen) och varit utbildningsansvarig på institutionen.

Sammanlagt har nu 39 personer vid Göteborgs universitet tilldelats titeln excellent lärare.

Samtliga excellenta lärare vid Göteborgs universitet

Läs mer om titeln excellent lärare

 

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?