Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Välkommen till högskolepedagogisk konferens

Nyhet: 2017-08-31

Den 26 oktober hålls HKG 2017, den självklara mötesplatsen för alla vid Göteborgs universitet som intresserar sig för undervisning och högskolepedagogisk forskning och utveckling. Ett trettiotal inlämnade konferensbidrag granskas nu av bedömargruppen. Bidragen som antas kommer att presenteras under parallella sessioner under eftermiddagen. Förmiddagens programpunkter är redan klara.

HKG utläses Högskolepedagogisk konferens i Göteborg. HKG 2017 har temat Vägar till pedagogisk utveckling och konferensen är öppen för alla vid Göteborgs universitet. Arrangör är PIL-enheten.

Tid: Torsdagen den 26 oktober kl 09:00–16:30. Från kl 17 arrangeras mingel med buffé.

Plats: Pedagogen, Hus A (Västra Hamngatan 25).

Förmiddag: Gemensamma programpunkter

Förmiddagen kommer att ägnas åt tre gemensamma programpunkter:

  • Activating learning at the University. Keynote-föreläsning med Michael Christie, som medverkar på distans från Australien. Michael Christie har tidigare arbetat vid Stockholms universitet, där han var Sveriges första professor i högskolepedagogik, och vid Chalmers. Numera är han verksam vid School of Education, University of the Sunshine Coast i Queensland, Australien.
     
  • Studenters känsla av förbereddhet. Keynote av Annika Fjelkner, adjunkt och doktorand vid Högskolan Kristianstad. Annika Fjelkner berättar om ett forskningsprojekt som visar att studenter har svårt att bedöma hur väl förberedda de är för sina studier. Även de som knappt tagit några poäng under första terminen känner sig väl förberedda. Samtidigt är de medvetna om att de behöver hjälp med planering och studieteknik.
     
  • Studentfeedbackens påverkan på undervisningen. Jonas Flodén (företagsekonomiska institutionen) presenterar en studie om hur lärare anpassar sin undervisning utifrån feedback från studenterna. Presentationen följs av en paneldebatt där Jonas Flodén, vicerektor Mette Sandoff, universitetslektor Ninni Carlsson och GUS-ordföranden Ellinor Alvesson medverkar.

Eftermiddag: Parallella sessioner

Under eftermiddagen presenteras de antagna konferensbidragen under parallella sessioner. Antagna bidrag presenteras i form av en föredragning, ett rundabordssamtal eller en workshop. Ett detaljerat schema över eftermiddagen kommer att publiceras senast i början av oktober.

Mer information

Vill du veta mer? Läs mer på konferensens webbplats

Glöm inte att anmäla dig!

Sista anmälningsdag till HKG 2017 är den 21 oktober. Konferensavgiften är 350 kr. I avgiften ingår fikor (kaffe/te med tilltugg), lunch och mingel. Faktura skickas till din institution/motsvarande. Välkommen med din anmälan!

 

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?