Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verktyg för kursvärderingar i Canvas lanseras inom kort

Nyhet: 2021-10-11

Snart lanserar Göteborgs universitet ett verktyg för kursvärderingar i Canvas. Verktyget bygger på Sunet Survey som funnits länge vid universitetet och bjuder på ett avskalat och förenklat gränssnitt direkt i Canvas. Verktyget är anpassat för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform.

När kommer verktyget till Canvas?

Målsättningen är att verktyget ska vara tillgängligt i Canvas den 25 oktober. Från den 18 oktober går det att ta del av användarguider i Canvasmanualer & information för personal direkt i Canvas. I samband med lanseringen kommer även en FAQ att publiceras för studenter i studenternas Canvasmanualer & information.

Hur skiljer sig verktyget från andra verktyg för kursvärderingar?

Verktyget skiljer sig från befintliga GU-verktyg för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform på ett antal punkter. Några av de viktigaste skillnaderna:

  • Verktyget är åtkomligt direkt i kurser i Canvas. Det presenteras som en menypost i kursens navigeringsmeny.
  • Du kan skapa kursvärderingar och ta del av resultaten direkt i Canvas.
  • Kursvärderingen kopplas automatiskt till den aktuella studentgruppen som får tillgång till kursvärderingen direkt i kursen i Canvas.
  • Förinställda e-postutskick går till studenterna. Studenterna kan välja att besvara kursvärderingen direkt från en länk i mejlet eller i kursen i Canvas.
  • Gränssnittet som presenteras i Canvas är avskalat för att förenkla just för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform.
  • Den som känner sig bekväm med Sunet Survey kan klicka sig ut från Canvas för att komma åt avancerade funktioner.


Läs mer på projektets webbsida på PIL-enhetens webbplats

Boka utbildning för att komma igång

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?