Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verktyg för kursvärderingar i Canvas lanseras inom kort

Nyhet: 2021-10-11

Snart lanserar Göteborgs universitet ett verktyg för kursvärderingar i Canvas. Verktyget bygger på Sunet Survey som funnits länge vid universitetet och bjuder på ett avskalat och förenklat gränssnitt direkt i Canvas. Verktyget är anpassat för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform.

När kommer verktyget till Canvas?

Målsättningen är att verktyget ska vara tillgängligt i Canvas den 25 oktober. Från den 18 oktober går det att ta del av användarguider i Canvasmanualer & information för personal direkt i Canvas. I samband med lanseringen kommer även en FAQ att publiceras för studenter i studenternas Canvasmanualer & information.

Hur skiljer sig verktyget från andra verktyg för kursvärderingar?

Verktyget skiljer sig från befintliga GU-verktyg för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform på ett antal punkter. Några av de viktigaste skillnaderna:

  • Verktyget är åtkomligt direkt i kurser i Canvas. Det presenteras som en menypost i kursens navigeringsmeny.
  • Du kan skapa kursvärderingar och ta del av resultaten direkt i Canvas.
  • Kursvärderingen kopplas automatiskt till den aktuella studentgruppen som får tillgång till kursvärderingen direkt i kursen i Canvas.
  • Förinställda e-postutskick går till studenterna. Studenterna kan välja att besvara kursvärderingen direkt från en länk i mejlet eller i kursen i Canvas.
  • Gränssnittet som presenteras i Canvas är avskalat för att förenkla just för genomförande av anonyma kursvärderingar i enkätform.
  • Den som känner sig bekväm med Sunet Survey kan klicka sig ut från Canvas för att komma åt avancerade funktioner.


Läs mer på projektets webbsida på PIL-enhetens webbplats

Boka utbildning för att komma igång

AV:

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2016-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://pil.gu.se/aktuellt/nyheter/nyheter_detalj_pil//verktyg-for-kursvarderingar-i-canvas-lanseras-inom-kort.cid1731496
Utskriftsdatum: 2022-01-24