Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogisk konferens i Göteborg (HKG 2015)

Tema: Med avstamp i det pedagogiska idéprogrammet

Den högskolepedagogiska konferensen i Göteborg hölls torsdagen den 22 oktober 2015.

Konferensen ägnades åt frågor om pedagogisk utveckling med studenternas lärande i centrum. Dagen inleddes med utgångspunkt i det pedagogiska idéprogrammet för GU. Huvudtalare var Klara Bolander Laksov (föreståndare för Centrum för universitetslärarutbildning vid Stockholms universitet) och Johan Alvfors (vice ordförande för Sveriges förenade studentkårer). På programmet stod också en paneldebatt med rubriken "Utmaningar för pedagogisk utveckling – universitetet som miljö för studenters lärande". I panelen deltog Klara Bolander Laksov och Johan Alvfors samt Mette Sandoff (vicerektor med ansvar för utbildningsfrågor), Andreas Moberg (juridiska institutionen) och Sylva Frisk (PIL-enheten).

Under eftermiddagen presenterades närmare 30 högskolepedagogiska bidrag av olika slag. Detta skedde under två pass med parallella sessioner.

Filminspelningar

Powerpoint-presentationer

Stillbilder

Enkätresultat

Programblad och abstracts-katalog

Ett detaljerat program för konferensen hittar du i det tvåsidiga programbladet. Där finns också kartor över våningsplanen.

Programblad

Mer information om de konferensbidrag som presenteras under de parallella sessionerna hittar du i katalogen Abstracts.

Abstracts

Kontaktperson

Olof Siverbo
Skicka e-post till Olof

LibGuide i högskolepedagogik

PIL-enheten har i samarbete med Universitetsbiblioteket samlat litteratur, e-resurser mm inom det högskolepedagogiska området.
Till LibGuiden

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2015-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?