Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Högskolepedagogisk konferens i Göteborg (HKG 2019)

Tema: Strategier för aktivt lärande

HKG 2019 (Högskolepedagogisk konferens i Göteborg) hålls den 24 oktober på Pedagogen. Arrangör är PIL-enheten.

Call for Abstracts

Du är varmt välkommen att medverka vid universitetets Högskolepedagogiska konferens HKG 2019. Konferensen hålls på Pedagogen den 24 oktober, och vänder sig till alla vid Göteborgs universitet med intresse för undervisning och högskolepedagogisk forskning och utveckling.

Konferensen ägnas åt frågor om pedagogisk utveckling med studenternas lärande i centrum. Vi inleder dagen med två keynotes i plenum samt gruppdiskussioner (se program nedan). Efter lunch blir det parallella sessioner där vi öppnar upp för olika typer av högskolepedagogiska bidrag.

Alla som är involverade i undervisning kan vara med och dela sina kunskaper och erfarenheter. Du kan hålla en föredragning eller leda ett rundabordssamtal eller en workshop. Bidragen får gärna anknyta till temat Strategier för aktivt lärande, men vi välkomnar även andra bidrag med tydlig koppling till högskolepedagogik.

Sista dag för inlämning av konferensbidrag är den 25 augusti. Besked om antagna abstracts/konferensbidrag lämnas senast den 6 september.

Läs mer om konferensbidrag

Program

Preliminärt program för förmiddagen:

  • Keynote: Digitala verktyg för aktivt lärande? Med Stefan Hrastinski, professor vid enheten för digitalt lärande vid KTH.
  • Keynote: Active Learning in Laboratory Exercises: Inquiry based labs for deeper student engagement. Med Anne Farewell, excellent lärare och universitetslektor vid institutionen för kemi och molekylärbiologi.
  • Gruppdiskussioner kring frågor som formulerats av Stefan och Anne.
  • Återsamling och summering.

På eftermiddagen presenteras antagna konferensbidrag under parallella sessioner.

Från kl 16.30 blir det traditionsenligt mingel.

Läs mer om programmet

Anmälan

Anmäl dig här

(Konferensen är givetvis öppen även för den som inte själv vill hålla någon presentation.)

Kontaktpersoner

Konferensbidrag: Anne Algers
Teknik: Svante Eriksson
Catering: Susanne Persson
Övriga ärenden: Olof Siverbo

Dokumentation från tidigare HKG-konferenser

Sidansvarig: Olof Siverbo|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?