Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anne Algers

Kontaktuppgifter

E-post: anne.algers@gu.se
Tel: 031-786 5833

Arbetar med

Anne Algers är universitetslektor i högskolepedagogik vid PIL-enheten och institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL). Hon är lärare på kurserna Högskolepedagogik 1, svensk campusvariant (HPE101) och Handledning av uppsatser och examensarbeten (HPE304) samt handledare på Högskolepedagogik 3, svensk campusvariant (HPE103). Hon arbetar även med högskolepedagogisk forskning och utveckling.

Bakgrund

Anne Algers har sedan 1994 arbetat med pedagogisk utveckling och IT-baserat lärande inom det högskolepedagogiska fältet, som universitetslärare, utbildningsledare, programstudierektor, pedagogisk sakkunnig och pedagogisk konsult.

Anne kommer från institutionen för livsmedelsvetenskap vid Sveriges lantbruksuniversitet, där hon bl.a. har arbetat med problembaserat lärande (PBL), verksamhetsförlagd utbildning (VFU), IT-baserat lärande och öppna lärresurser (OER) inom ämnena livsmedel och djurvälfärd.

Hon disputerade 2015 vid institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet med en avhandling om öppet lärande inom högre utbildning. Hennes forskning handlar om att organisera den högre utbildningen och i synnerhet hur den högre utbildningen som en kunskapsorganisation kan agera för en hållbar utveckling inom områdena livsmedelsproduktionen och djurvälfärd, både på lokal och global nivå.

Kunskapsintresset är att skapa en delningskultur bland lärare, studenter och samhälle inom högre utbildning.

Anne är, tillsammans med Matthias Kaiser vid Bergens universitet, redaktör för en ny vetenskaplig tidskrift med titeln Food Ethics på förlaget Springer. Anne tillhör forskningsmiljön Lärande, interaktion och medierad kommunikation i det moderna samhället (LinCS) och även forskargruppen Lärande i en digitaliserad region (DigitaL), som är en samverkan mellan GU och Högskolan Väst.

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2017-05-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?