Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lena Dafgård

Kontaktuppgifter

E-post: lena.dafgard@gu.se
Tel: 031-786 6523

Arbetar med

Lena Dafgård är kursansvarig lärare på Högskolepedagogik 1, engelsk blended-variant (HPE101), lärare på Teaching and Learning in Higher Education 3: Applied Analysis (HPE103) och ledare för seminarieserien Att skriva en pedagogisk portfölj.

Bakgrund

Lena Dafgård har magisterexamen i pedagogik med inriktning mot ledarskap, breddmagisterutbildning inom IT-stödd distansutbildning, utbildning i IT-pedagogik samt gymnasielärarexamen i språk. Hon är också doktorand i tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap i forskarskolan CUL (Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning) vid Göteborgs universitet. Hennes forskningsintresse är inriktat mot nätbaserad högre utbildning och särskilt användning av olika typer av video.

Inom högre utbildning har Lena Dafgård undervisat i pedagogik med inriktning mot personalutveckling, distanspedagogik, högskolepedagogik, IKT i lärarutbildningen, svenska m.m. vid Chalmers, Göteborgs universitet, Mälardalens högskola, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Hon har även undervisat i ämnen som engelska, franska, svenska, datakunskap, presentationsteknik och teknisk dokumentation i årskurserna 1-9 i grundskolan, på komvux, inom uppdragsutbildning och på KY (Kvalificerad yrkeshögskola). Lena Dafgård har arbetat med fortbildning av lärare inom områdena distansutbildning och nätbaserat lärande samt IKT sedan 1995.

Snabbval

Sidansvarig: Gustav Öberg|Sidan uppdaterades: 2018-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?